2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Sport

Legyőztük az olaszokat is

Az Egyesült Államok csapata felett aratott hatgólos pénteki siker után a házigazda olaszokat is legyőzte egy góllal a magyar férfi vízilabda-válogatott a római nemzetközi tornán.

Eredmény, 2. forduló:


Magyarország-Olaszország 11-10 (2-3, 4-2, 1-2, 4-3)

—————————————————

a magyar góldobók: Vámos, Varga Dénes 3-3, Manhercz 2, Erdélyi, Salamon, Gór-Nagy 1-1

Az olaszok kezdtek jobban, a vezetés megszerzése után 4-2-re elhúztak Benedek Tibor szövetségi kapitány legénységével szemben.

A vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint azonban elsősorban a végül triplázó ifjú világbajnoknak, Vámos Mártonnak, s az újonc tinédzsernek, a duplázó Manhercz Krisztiánnak köszönhetően sikerült felzárkózni. Előbb 4-4 lett, majd 7-7-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor megrázta magát az olimpiai és világbajnok Varga Dénes, aki sorozatban háromszor is bevette a hazaiak kapuját, s 10-7-re ellépett a magyar csapat.

Bő két perccel a vége előtt Gór-Nagy Miklós góljával 11-8-ra módosult az állás, és bár az utolsó percben még két olasz találat született, döntetlenre mentenie a meccset az itáliai gárdának már nem sikerült. Így a többiekhez hasonlatosan a július-augusztusi oroszországi világbajnokságra címvédőként készülő Benedek-csapat a tornaelsőségért szállhat vízbe vasárnap a londoni olimpiai bajnok horvát válogatottal 15.30 órától.

A magyar és a horvát csapat eddig százszázalékos, előbbinek 24-17, utóbbinak 26-22 a gólkülönbsége, azaz egy vasárnapi döntetlen a Benedek-együttesnek kedvezne.

A nap másik összecsapásán:

Horvátország-Egyesült Államok 14-11

Kapcsolódó Cikkek