2020. február 17., hétfő
Donát

Egyéb XXIII.kerület

Lisztes nyugodt évek kíván a Soroksárnak

Lisztes Krisztián 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, edző.

Lisztes Krisztián már csak civilben rúg labdába

Labdarúgóként kicsit előbb vonult vissza, mint tervezte, de nem hiányzik már neki a játék. Lisztes Krisztián élvezi új feladatát, az edzősködést, amit a Soroksárban kezdett és amit a Ferencvárosban folytat. Reméli, utolsó klubjának nyugodtabb éve lesz, mint amilyen ez volt.

Tagadhatatlan, hogy hektikus idényen van túl a Soroksár, Lisztes Krisztián pedig különösen. Egy éve ilyenkor az NBIII-ból feljutottak a másodosztályba, ám az irányító fél év után új helyzetben találta magát. A korábbi trénert leváltották, ő pedig tavasszal játék helyett vezetőedzőként tartotta bent a csapatot az NBII-ben. Az együttes egészen a kilencedik helyig jutott! A szezon végén azonban Lisztes távozott, otthagyta labdarúgói pályafutása utolsó klubját, a Soroksárt, és edzőként a Ferencváros stábjához csatlakozik.


– Úgy terveztem, 2015 nyarán abbahagyom a labdarúgást, ez végül kicsit hamarabb következett be. Bevallom, nem hiányzik a játék, a térdem már nehezen bírta a terhelést. Persze többször magával ragadott az érzés, hogy de jó lenne beszállni játszani. Viszont felkértek edzőnek, és a kettőt nem szerettem volna párhuzamosa végezni – összegzett Lisztes Krisztián, a korábbi 49-szeres válogatott középpályás.

Elmondása szerint száznyolcvan fokos fordulatot vett az élete az év elején, már nem egy meghatározó játékos volt az öltözőben, hanem az edző, akire új stresszhelyzetek vártak.


– Konfliktushelyzeteket szül, hiszen meg kell indokolni, ki játszik, ki nem. Elemezni kell a saját és az ellenfél játékát. Összetett, szép feladatot kaptam. Az utolsó négy-öt fordulóban pedig már azt a csapatot láttam, amit elképzeltem. Izgalmas volt a vége, hiszen az utolsó fordulóban álltunk úgy is, hogy ki fogunk esni, de a végén a többi eredménynek is köszönhetően egészen a kilencedik helyig tornásztuk fel magunkat – értékelte a szezont a távozó edző.

Lisztes Krisztián 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, edző.

Lisztes Krisztián nyártól a Fradi utánpótlásában dolgozik

A csapat irányítását Lisztes egykori, ferencvárosi csapattársa, Albert Flórián veszi át, akivel húsz éve bajnoki címet nyert, majd jöhetett a legendás Bajnokok Ligája kaland.

– Beszéltem már Flórival. Biztos lesznek távozók, de a srácok hozzáállásával nem lesz baj, idén bebizonyították, hogy az NBII-re mindenképp alkalmasak. Szurkolok nekik, hogy ennél simább, nyugodtabb évük legyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.