2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XIX.kerület

Lizi és Árpi tovább szolgálhat

KAC pálya kutyák

A rekkenő hőségben megmozdulni sem akartak a kutyák

Több fórumon téma volt, mi lesz a KAC-pálya két éjjeliőr kutyájával. A hírek szerint az őszi választások után érkezett új vezetőség nem tart igény a szolgálataikra.

A két befogadott ebet este tíz és reggel hat között engedik szabadon, hogy elriasszák az esetleges betolakodókat. A nagytestű kuvasz, Árpi egy éve őrzi a telepet, a kistestű keverék, Lizi már öt éve járőrözik éjjelenként. A Lokál ellátogatott a kispesti pályára, ahol egy neve elhallgatását kérő őr is azt mondta lapunknak, hogy a kutyák csak azért vannak még ott, mert ők kiálltak értük.


– A telep új vezetésének ötletét nem támogattuk, hiszen éjszaka egy ekkora területre kell a kutya. Vállaltuk, hogy saját pénzen etetjük őket, de az állatvédőktől is folyamatosan kapunk tápot – mutatta a három nagy, bontatlan zsákot az őr, majd megmutatta hol tölti a nap nagy részét Lizi és Árpi, akik látogatásunkkor alig akartak megmoccani a kutya melegben.

KAC pálya kutyák

Lizi már öt éve járőrözik

Kérdésünkre Gajda Péter polgármester hazugságnak nevezte a kutyákról szóló híresztelést.


– Nem igaz, hogy nem fér bele a költségvetésbe két kutya etetése, és az, hogy elküldenék őket. Hozzám ilyen információ nem jutott el az új KAC-vezetéstől. Maradnak! Jártam a pályán, de nem is találkoztam velük. Etetjük őket tovább, de nem biztos, hogy egy sportpályára olyan veszélyes állat való, mint egy kutya.

KAC pálya kutyák

Árpit pár hónapja fogadták be

A kerületvezető tőlünk tudta meg, hogy a sporttelep látogatóit nem kell félteni, Lizi és Árpi ugyanis csak este tíz és reggel hat között jöhet ki a kennelből, amikor a pályát bezárják, vagyis senki nincs ott, hacsak nem illetéktelen a betolakodó. Ezt Gajda Péter örömmel hallotta.

Alakul az állatvédelmi járőrszolgálat

Némi csúszással, de megvalósulni látszik az állatvédelmi járőrszolgálat. A papírmunka végeztével és a járőrautó átadását követően a lakosok bejelenthetik, ha bármilyen kínzást vagy balesetet tapasztalnak. Az ötletgazda és a megvalósító között van némi nézetkülönbség.

Dódity Gabriella a macskákkal is jóban van

Dódity Gabriella a macskákkal is jóban van

– Állatbarát Kispestet szeretnék, ez a komplex ötlet szerepelt a tavalyi választási tervemben. Az állandó állatvédelmi járőrszolgálat ennek egy része. Újpesti mintára szerettük volna megvalósítani. Ott minden hátteret megteremtettek, de kétségeim vannak afelől, hogy ez nálunk is működni fog-e – fogalmazta meg az alapkoncepciót és a megvalósítással kapcsolatos aggályokat Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP képviselője.

Központi játszótér I. ütemének átadó ünnepsége Gajda Péter Kispest

Gajda Péter bevezeti az állatvédelmi járőrszolgálatot

– Nem tagadom, fideszes terv volt a járőrszolgálat létrehozása. Úgy gondoltam, hozzuk létre. Elkészült a szerződés, amit a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel aláírtunk. A héten átadjuk számukra a járőrautót – válaszolt megkeresésünkre Gajda Péter polgármester. – Riasztásokra reagálnak majd, állatkínzásoknál lépnek fel és balesetet szenvedett állatok ellátásánál segédkeznek. A járőrök a nap huszonnégy órájában elérhetőek lesznek.

Kapcsolódó Cikkek

 • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

 • Elbúcsúztak a katonák

  Elbúcsúztak a katonák

  -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.