2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Budapest III.kerület

Megéri fennmaradni a Múzeumok Éjszakáján

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg június 20-án a Múzeumok Éjszakáját. Az óbudaiak szerencsés helyzetben vannak, hiszen nem kell messzire menniük ahhoz, hogy kivegyék a részüket az éjszakai művelődésből: a kerületben működő kiállítások zöme ugyanis részt vesz az akcióban. Így tesz a Kassák Múzeum is, ahol a vendégek zenés úton fedezhetik fel a Kassák! című állandó kiállítást. Hangszerként a látogató saját hangja, egyéb zörejek, illetve szövegrészek szolgálnak, ezek segítségével alakíthatnak ki a nézők közös zenei kompozíciót.

m+zi

Ráér máskor aludni

A Vasarely Múzeumban Lengyel Andrea zongoraművész és Szántó Katalin fuvolaművész ad különleges koncertet. A zeneműveket a gyűjtemény egyes darabjaihoz rendelték, a feladat pedig kitalálni, hogy melyik festményt játsszák el a zenészek. A Kiscelli Múzeum se akar lemaradni, itt a Nemzeti dalt lehet majd kinyomtatni egy eredeti nyomdagépen. Aki pedig nem érné be ennyivel, az a Zichy-kastély lakatlan szárnyában (Óbudai Múzeum) tartott szabadulójátékkal ütheti el a szombat estét.


Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.