EUR: 339,41 Ft
CHF: 319,31 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Budapest III.kerület

Modernebb műtőt kapott a Szent Margit

Százmillió forintból modernizálta műtőjét a Szent Margit Kórház. A pénzt kizárólag adományokból szedték össze, a fejlesztésnek hála, a betegek lábadozása is lerövidülhet.

Több mint 120 millió forint gyűlt össze az óbudai Szent Margit Kórház endoszkópos műtőfejlesztési kampányában – tájékoztatott az intézmény vezetése. A pénzből laparoszkópos (hastükrözés) eszközök vásárlására, illetve az érintett műtő felújításának elkezdésére is futja. A felajánlások rekord gyorsan, fél év alatt érték el a tetemes összeget, de ennél is fontosabb az akció mögött húzódó elgondolás sikeressége.


– Az ötletet a Szent Margit Kórház Fejlesztéséért Alapítvány fogalmazta meg még 2014 tavaszán, amelynek értelmében a vállalati és a civil szféra mozgósításával tűztük ki a beruházás megvalósítását – közölték. A társadalmi kooperáció eredményességét mutatja, hogy a Szerencsejáték Zrt.-től a Fővárosi Önkormányzatig, ugyanakkor sok száz magánszemélytől is történt befizetés a gyűjtőszámlára.

cucc

A millió forintos jövevény (jobbra)

Azt, hogy mekkora jelentősége van a legkisebb összegeknek is, jól szemlélteti, hogy kétezer forint “befektetése” egy nappal rövidítheti le az operációt követő lábadozás időszakát. A laparoszkópiás eljárással ugyanis nincs szükség nagyobb metszéseket végezni a hasüregi és mellkasi műtéteknél, így pedig a felgyógyulási fázis is gyorsabban zajlik. Ez évente tízezer páciensnek kedvezhet.

A műtőfejlesztési program természetesen nem ért véget, hiszen a központi egység felújítása még várat magára. A Szent Margit a teljes akciót még 2013-ban indította el, ehhez jelenleg 200 millió forint áll rendelkezésre. Bár az összeg tekintélyes, még nem elég a beruházás lebonyolítására, így a kerületi kórház továbbra is várja az adományokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.