EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Budapest XIII.kerület

Nálunk van a Jazz fellegvára

Újlipótváros mindig is a művészetek egyik központi helyszíne volt. A jazz és a komolyzene  képviselői is szívesen laktak, illetve koncerteztek itt. Az egykori Duna Mozi helyén működő Budapest Jazz Club pedig immár évek óta a kerület és Budapest egyik kulturális központja.

A Budapest Jazz Clubot méltán nevezhetjük a hazai jazz élet központjának, hiszen évek óta  ebben a kulturális intézményben szervezik a legtöbb koncertet, itt van egy helyen a legtöbb élőzenei koncert is. Az idén a hetedik születésnapját ünneplő klub vezetője, Bóna László szerint ez nem véletlen, hiszen különlegesség, hogy január 1-e, és karácsony kivételével minden nap élő produkciókkal  várják a hazai, és egyre gyarapodó külföldi közönséget is.


Bóna László Budapest Jazz Club ( Fotó: Sáfár Tibor)

Bóna Lászlónak fontos a tehetségek támogatása ( Fotó: Sáfár Tibor)

– A nívós hazai produkciók bemutatása mellett kiemelten fontosnak tartjuk, hogy nemzetközi világsztárként ismert és elismert művészeket is meghívjunk – mondta Bóna László a Lokálnak. – Az elmúlt években fellépett nálunk Kenny Garrett, Stacey Kent, Victor Bailey, Mike Stern, Omar Hakim, Joshua Redman és még tucatnyinál is több hasonló kaliberű, világszerte ismert muzsikus.  2012-ben, a  Múzeum utcai Hadik palotaépületből költöztünk ide, az egykori Duna Moziba, és ezzel egyidőben a Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatási szerződés megkötésével ismerte el a klub kulturális szerepvállalásának jelentőségét. A szerződésben foglalt vállalások legtöbbje több éves hagyományt folytatott. A tehetségkutatás, a fiatal művészek felfedezése és felkarolása, versenyek szervezése, valamint a legnagyobb hazai szakmai plénum, a Magyar Jazz Szövetséggel való együttműködés mind-mind a klub feladatai közé tartozik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.