EUR: 335,33 Ft
CHF: 315,54 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Életmód IV.kerület

Nem kell várni a vizsgálatra

A Megyeri úton nyitotta meg legújabb magándiagnosztikai központját a Diagnostican. És bár a központban végzett vizsgálatok kizárólag térítéses formában érhetőek el, még mindig a magánrendelők átlagos piaci ára alatt, gyorsan és szakszerűen végzik el az orvosok azokat a vizsgálatokat, amelyekre hosszú várólistával lehet többnyire bejutni a közkórházakba.

Diagnoscan diagnosztikai labor átadó és sajtótájékoztató,    (Fotó: Máté Krisztián)

Kardos Lilla vezérigazgató hangsúlyozta: folyamatosan keresik az együttműködési lehetőségeket

A Diagnoscan Újpest együttműködő partnere kíván lenni, ennek érdekében folyamatosan keresik a lehetőségeket.


– Nekünk az az egyik feladatunk, hogy közel hozzuk a képalkotó diagnosztikát az emberekhez – hangsúlyozta a megnyitón dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország Kft. vezérigazgatója. – A kórházak mind a mai napig partnereink, szerepük nem csökken, de látni kell: ma a lakosság a napi tevékenységéhez közel lévő, önálló diagnosztikai központokat egyre inkább előnyben részesíti. Az ország számos városában megtalálható centrumainkban azt tapasztaltuk, hogy van társadalmi igény a nem állami keretek között folyó képalkotó diagnosztikai ellátásra.

 

A dr. Czerődi Erika radiológus főorvos  által irányított centrumban magasan képzett diagnosztikai csapat kezdte meg a munkát június első napjaiban

A dr. Czerődi Erika radiológus főorvos által irányított centrumban magasan képzett diagnosztikai csapat kezdte meg a munkát június első napjaiban

Az Újpest és Káposztásmegyer határán található diagnosztikai központban egy modern digitális röntgenrendszer, csúcskategóriás ultrahang-berendezés, a legmagasabb szakmai elvárásokat teljesítő mammográf és teljes test csontsűrűség-mérő kapott helyet. A sajtó képviselőit a megnyitón  dr. Czerődi Erika radiológus főorvos vezette körbe. Az általa irányított centrumban hat fős, nagy tapasztalattal bíró, magasan képzett diagnosztikai csapat kezdte meg a munkát június első napjaiban.


A diagnosztikai centrumban átlagosan minimum húsz percet, körülbelül fél órát szánnak egy páciensre. A gépparknak köszönhetően a leletezés is korszerű módon, hangfelismerő diktafon segítségével történik, rövidül az adminisztráció. A több idő és annak jobb kihasználása miatt több lehetőség jut konzultációra. Ez azért is fontos, mert vannak olyan témák, kérdések, amiket a páciensek csak az orvosukkal szeretnének megbeszélni, de zsúfolt kereteken belül nem mindig nyílik rá lehetőségük.

Egy betegre minimum félórát szánnak a szakemberek. Az adminisztrációt hangfelismerő program segíti, ezzel is több idő jut a páciensekre

– Olyan gépeket helyeztünk el ebben a centrumban, amelyek a környéken élő több mint százezer ember napi vizsgálati igényeinek megfelelnek – magyarázta az orvos igazgató. – Az általános vizsgálati kör mellett többféle speciális szűrőcsomagot alakítottunk ki, amelyek összeállításánál figyelembe vettük a nemre és korra vonatkozó speciális igényeket is.

Kapcsolódó Cikkek