EUR: 338,34 Ft
CHF: 318,72 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Sport

Nem nyílik a Komjádi uszoda teteje

Nem nyílik a Komjádi uszoda teteje, miután a nyitást és zárást biztosító gépezet használhatatlanná vált.

Emiatt, főleg a délutáni órákban, elviselhetetlenné vált az amúgy felújítás előtt álló uszoda klórgőzös levegője, alaposan megnehezítve a budapesti klubok ott készülő sportolóinak és edzőinek életét.


“Edzők és versenyzők kezdenek kiborulni az áldatlan állapotok miatt, de főleg azért, mert nem egy vagy két napig tartó, belátható időn belül megszüntethető üzemzavarról van szó” – nyilatkozta Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya a Telekom Sporthír Szolgálatnak kedden. A szakvezető azt mondta, hogy a kánikulai melegben néhány Dunára néző ablak kitárása nem oldja meg a gondot, a délután sorra kerülő versenyzők “kegyetlenül rossz levegőben” úsznak.

“Nem csodálkozom azon, hogy ők és az edzőik is mind gyakrabban kopogtatnak be a szövetség ajtaján, és érdeklődnek arról, hogy vajon mikor érkeznek már a szerelők” – fogalmazott Kiss László, hozzátéve, hogy a 2017-es vizes világbajnokság előtt a Komjádi uszodát is felújítják, de a munkálatok várhatóan csak kora ősszel kezdődnek meg.

“Egyelőre nincs más olyan hely Budapesten, ahová a válogatottjaink és velük együtt a vízilabdás társaik átköltözhetnének. Számoljuk a napokat a Dagály Fürdő mellett felépülő új uszoda megnyitójáig, de közben napi fejtörést okoz, hogy az idei kazanyi világbajnokságra és a jövő évi riói olimpiára miként biztosíthatóak a felkészülés megfelelő keretei” – mondta.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek