EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Budapest III.kerület

Óbudára csődítenék a turistákat

beg

Turistaözönt várnak, most még lézengenek

Hónapokon belül újabb szárnyak nyílnak meg a látogatók előtt a Buda Entertainment and Gastro komplexumban. A mostani milliárdos beruházást a befektetők csalinak szánják, amelyre a reményeik szerint a turisták is ráharapnak majd.

Őszig mintegy 1,5 milliárd forintos fejlesztés mehet végbe a Buda Entertainment and Gastro (BEG) komplexumban – jelentette be Arie Yom-Tov tulajdonos. Az ingatlanbefektető azt mondta, az egykori Új Udvar bevásárlóközpont modernizálásának célja a turisták átcsábítása a pesti oldalról Budára, így a III. kerületbe is.


A Kolosy téri épület friss szolgáltatásait első körben július közepétől vehetik igénybe a látogatók: ekkor adhatják át a Buda Gourmet szupermarketet. A durván 800 millió forintos bekerüléssel kialakított bolt minőségi élelmiszerekben utazik, az ígéretek szerint azonban ez nem vonja majd maga után a csillagászati árakat.

– Ma Magyarországon szinte lehetetlen jó húshoz hozzájutni, mi ezen is javítanánk – emelte ki Yom-Tov. Emellett külön halpultot is berendeznek a háromezer négyzetméteres alapterületen, de működik majd itt pékség és bisztró is.


beg3

Beraranyozza Óbudát?

Szintén a következő hónapra készül el a Rossmann külön a BEG-be elgondolt üzlete is. A 200 millió forintból létrehozott egység azért is különleges, mert egyedi brendet kínál “Rossmann Exclusive” néven. A közel 700 terméket magábafoglaló márkát kizárólag ebben a boltban lehet elérni.

Arie Yom-Tov

Arie Yom-Tov – inna már a medve bőrére

Ezzel nincs vége a projekteknek, október elejére ugyanis egy új Csodák Palotája is megépülne. Ez 500 millió forintjába fájna a befektetőknek, akik azt ígérik, minden képzeletet felül múl majd a látvány. Többek között helyet kap egy ún. Play Bar is, amely felnőttek és gyermek számára nyújt egyedülálló szórakozási lehetőséget. Hogy ez pontosan miben merül ki, arról egyelőre nem árultak el részleteket.

A BEG másfél éve került Yom-Tov tulajdonába, azóta már csaknem egy milliárd forintot ölt bele a korszerűsítésébe. A komplexumban üzemel például Európa első ágymozija, de rendszeresek a dizájn kiállítások és a folklór programok is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.