EUR: 335,45 Ft
CHF: 316,15 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Budapest V.kerület

Óriási edzőterem a belváros

Bemelegítés az Egyetem téren, futás a Váci utcán keresztül a Fővám térig, majd a Bálnáig. Közben lépcsőzés a rakparton, fekvőtámaszozás a padokon, nyújtás a térköveken. Ilyen egy belvárosi edzés.

 

IMG_5362

Az egyik budapesti wokbár hálózat úgy döntött, nem csak ételeivel szeretné elérni, hogy a fővárosiak egészségesebbek legyenek. Felkérték Czine Szilvia háromszoros fitnesz világbajnokot és társait, hogy tartsanak ingyenes edzéseket a Belvárosban. Felszerelés nem kell hozzá, csak egy kényelmes cipő, a többi “edző eszközt” Budapest biztosítja. A Szabadság híd lábánál nagyszerűen lehet lépcsőzni, a Károly kert padjai alkalmasak egy kis tricepsz gyakorlatra, a futás pedig remek állóképességet biztosít. Az edzések szerdánként vannak, az Egyetem tér a bemelegítés helyszíne, majd a Veres Pálné – Váci utca – Molnár utca – Fővám tér útvonalon futás a Bálnához, ahol az edzés folyik.


padthai_workout (10)

– Az útvonal csodálatos, a második edzésen olyan elképesztő naplementében futottunk, hogy ez már önmagában hatalmas motiváció volt minden résztvevőnek. A legpozitívabb visszajelzés, hogy másnap hatalmas mosollyal mindenkitől csak azt halljuk, hogy milyen izomláza van, és hogy jövő héten is jönnek. Az első lépést nehéz megtenni, de aki egyszer eljön, nem fog tudni leszokni róla – mesélte a Lokálnak Czine Szilvia.

Az egy órás program komplex edzést biztosít, amellyel nemcsak fizikai kondíciónk válik tökéletessé, de mentálisan is jó hatással van ránk.


– Ezeket a gyakorlatokat nagyrészt minden korosztály el tudja végezni, de a környezet és az intenzitás miatt 18-50 éves korosztálynak javasoljuk elsősorban a programot. Az alkalmak nem igényelnek előképzettséget. Több edző van mindig, így több figyelem jut mindenkire és tudunk segíteni. A gyakorlatok összeállításánál is figyelünk arra, hogy egy edzettebb és egy kevésbé edzett résztvevő számára is élvezhető és hatékony legyen – magyarázta az edző.

padthai_workout_kihivassorozat_valj_eggye_a_varossal (8)

Az új mozgalmat ismert hölgyek is tesztelték.

– Sokszor feszegettem a határaimat, de nagyon élveztem az edzést. Felemelő érzés volt Budapest leggyönyörűbb pontjain sportolni, így ha lesz lehetőségem, a legközelebbin is részt veszek – mondta az edzés után Csobot Adél.

Czine_Szilvi_Molnar_Andi_Debreczeni_Zita_Csobot_Adel_bemelegitenek_padthai_workout (2)

Debreczeni Zita életének fontos része a sport, de eddig az edzőtremeket részesítette előnyben.

– Már számtalan mozgásformát kipróbáltam, Power Plate-t, TRX-et, súlyzós edzést, de a város adta lehetőségeket ezelőtt kevésbé használtam ki. Pont most tervezzük a barátaimmal, hogy rendszeresen kimegyünk a Margitszigetre futni, ezért ez az első kihívás egy jó löketet adott, és lelkesedésem töretlen – árulta el modell, fotós.

A  szervező wok bár ajandékkal is kedveskedik a résztvevőknek, hogy még nagyobb kedvet csináljon a részvételhez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.