EUR: 338,77 Ft
CHF: 318,59 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XIV.kerület

Ősszel már ezzel járunk!

A BKK új villamosa, a CAF Urbors3, amely a felújított 3-as vonalán is közlekedik

A BKK új villamosa, a CAF Urbors3, amely a felújított 3-as vonalán is közlekedik

Hurrá, megérkezett az ötödik vadonatúj, úgynevezett rövid, 34 méteres CAF Urbos3 villamos a spanyolországi gyárból. Ebből a típusból összesen 25 jön majd hazánkba idén, várhatóan nyáron pedig az első hosszú, 56 méteres jármű is megérkezik. Akkor elkezdődhetnek az üzembehelyezési engedély megszerzéséhez szükséges tesztek, a fék- és futáspróbák – adta hírül a BKK közösségi oldalán.

A megrendelt 47 szerelvényből álló flottát Zaragozában és Beasainban gyártják. Az első új villamos a sikeres tesztek után idén ősszel állhat forgalomba a 3-as villamos felújított vonalán.  Az új járművek teljes hosszukban alacsonypadlósak, utasterükben hosszanti lejtők nincsenek, ez kényelmesebbé teszi a villamosok használatát. További előnyös műszaki megoldás, hogy az utastérben nincsenek „lábtartó dobogón” elhelyezett ülések, ezért minden ülőhely kényelmesen használható. A rövid típusú villamos 200 fő szállítására képes, 46 ülőhellyel rendelkezik.


14_BKK_1_3felújítás_grafika

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.