2020. február 29., szombat
Elemér

Budapest IX.kerület

Összetartozunk

IX. kerület, Nemzeti Összetartozás napja, dr. Bácskai János, polgármester

Ferencvárosban is megtartották a Nemzeti Összetartozás Napját a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc templomban. Az eseményen beszédet mondott Bácskai János polgármester, kerületi- és határon túli általános iskolások népdalokat énekeltek, valamint fellépett Benedekffy Katalin és Bakos-Kiss Gábor színművész. Az ünnepi műsor után Bácskai János átadta a Magyar nyelvért díjakat. Az elismerést 2013-ban alapította Ferencváros képviselő-testülete és azon, a testvérvárosokban élő végzős diákoknak adományozzák, akik általános iskolai tanulmányaik során kimagasló eredményt értek el a magyar nyelv tanulásában és művelésében, valamint tanulmányaikat magyar tannyelvű gimnáziumban vagy középiskolában kívánják folytatni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.