2020. február 22., szombat
Gerzson

Sport

Remekeltek kajakosaink az Európa Játékokon

A kajakos Dudás Miklós meglepetésre aranyérmet szerzett 200 méteren az Európa Játékok keddi versenynapján. Ez volt a magyar küldöttség hatodik elsősége Bakuban, kajak-kenuban pedig az ötödik.

Mingachevir, 2015. június 16. Az aranyérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel (b-j) a bakui I. Európa Játékok férfi kajak négyes 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatra fekvő Mingachevirben 2015. június 16-án. MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter

Mingachevir, 2015. június 16.
Az aranyérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel (b-j) a bakui I. Európa Játékok férfi kajak négyes 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatra fekvő Mingachevirben 2015. június 16-án.
MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter

Az első 200-as A döntőben, férfi K-1-ben az olimpiai hatodik Dudás olyan magabiztos teljesítménnyel rukkolt ki, hogy kétség sem férhetett a győzelméhez. A remek rajtot követően közel fél hajóhossz előnnyel érkezett a célba, többek között olyan klasszisokat maga mögé utasítva, mint a londoni ötkarikás bajnok brit Ed McKeever. Sikere a versenyt tekintve bomba-, magyar szempontból pedig kellemes meglepetés.


A nők hasonló számában Kozák Danuta – aki korábban a négyes tagjaként és egyesben is aranyérmet nyert 500 méteren Bakuban – a gyenge kezdés után felküzdötte magát, és végül harmadik lett a lengyel Marta Walczykiewicz és az orosz Natalja Podolszkaja mögött.

Ugyancsak bronzéremnek örülhetett a Tótka Sándor, Molnár Péter duó, amely a kajakpárosok fináléjában nagyon szoros küzdelem után ért harmadikként a célba a szerbek és a németek mögött.


Az 5000 méteres versenyek során még egy érem jutott a magyaroknak, a kajakos Csay Renáta ugyanis harmadikként zárt.

A legrövidebb távon szerepelt többi magyar egység közül a világbajnoki címvédő Kárász Anna, Vad Ninetta kettős (K-2) negyedik, Hajdu Jonatán (C-1) pedig kilencedik lett, míg 5000 méteren a kajakos Pauman Dániel ötödikként ért a célba.

A magyar kajakosok és kenusok öt arannyal és öt bronzzal zárták az Európa Játékokat.

 

Kapcsolódó Cikkek