2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb XVIII.kerület

Reszkess Wimbledon, jön Máté!

Két rangos versenyről is éremmel tért haza augusztusban Valkusz Máté. A 17 éves lőrinci fiatalember elég keveset van otthon, de nem a haverokkal csavarog. Ászt üt, fogad, röptézik.

10592643_773895275987228_111702084100090409_n

Wimbledonban is az érem a cél

Az év első korosztályos Grand Slam versenyén, a Sydney-ben rendezett Ausztrál Openen a német Louis Wesselsszel az oldalán az elődöntőig menetelt Valkusz Máté. A februári sikert követően június elején szintén párosban remekelt, mikor állandó párjával, Tim Sandkaulennel szintén a legjobb négyig jutott (a két elődöntőbeli vereség a teniszben bronzérmet ér – a szerk.).


– Egyéniben általában nem esek ki az első körben, párosban viszont rendre még annál is jobban szerepelek – nyilatkozta a Lokálnak Valkusz Máté. – Jelenleg egy-két duó van, amely meg tud minket állítani Timmel. Ő Németországban él és készül. Ha együtt játszunk, és mindkettőnknek jól megy, akkor szinte verhetetlenek vagyunk. Ausztráliában meccslabdánk is volt a döntőhöz, Franciaországban meg elrontottuk a harmadik szettet.

CHZsH9_UMAEzuei

Máté és a német Tim Sandkaulen

A német-magyar összhang nem csak a pályán működik, a két fiú jó barátságban van egymással. Közösen nem készülnek, csak tétmeccseken találkoznak, de az olyan kisebb tornák, mint a június közepi offenbachi, pont megfelel, hogy összehangolják a mozgásokat.


– Meg is nyertük ezt a kisebb versenyt. Hamarosan Halléba megyek, és ott edzek majd, hogy felkészüljek életem első füves versenyére, ami júliusban, Wimbledonban lesz – árulta el programját Máté, aki a felnőttek között épp ezen a héten debütál Olaszországban.

A fenti felsorolásból is kitalálható, idejének legalább felét a szülői háztól távol tölti, ha hazajön, szinte ki sem mozdul a lőrinci házból, otthon pihen. Elmondása szerint a gimnáziumban sok segítséget kap, elnézőek vele szemben a sok hiányzás miatt.

– Még két évem van hátra, egyelőre nem gondolkozom továbbtanulásban, minden idegszálammal a profi karrierre összpontosítok.

Kapcsolódó Cikkek