2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Külföld

Súlyos cápatámadások

Egymás után két tizenéves fiatalt is cápatámadás ért vasárnap az Egyesült Államok keleti partjainál, az észak-karolinai Oak Island üdülőhelynél – jelentették helyi illetékesek és az amerikai média.

A két áldozat egy 14 éves lány és egy 16 éves fiú, mindkettőjüket súlyos csonkolásos sérülésekkel szállították kórházba.


A városi hatóságok riasztást adtak ki, minden fürdőzőt kiparancsolva a tengerből – jelentette az NBC News tévécsatorna.

A vasárnap délután történt első esetről az atlanti-óceán parti üdülőhely polgármestere, Betty Wallace számolt be. Szavai szerint a 14 éves lány a cápatámadásban elvesztette bal karjának egy részét és félő, hogy a bal lábát sem lehet megmenteni.

Az illetékes Brunswick megye sürgősségi szolgálatainak diszpécseréhez alig több mint egy óra múlva futottak be az újabb segélyhívások egy 16 éves fiúról, akinek egyik karját tépte le egy cápa.

Helyi médiajelentések szerint a két eset helyszínétől alig néhány kilométerre, az Ocean Isle Beachnél múlt csütörtökön egy 13 éves lányt ért hasonló cápatámadás.

A térségtől mintegy száz kilométerre északra jelölik a térképek az úgynevezett Közép-atlanti Cápa Térséget, amely a homokpadi és a sötétcápák párzóhelye. A halban gazdag térségből emiatt januártól július végéig ki van tiltva minden hajóforgalom.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek