2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Extra

Szekeres Nóra: „Szörnyű volt Milut kórházban látni”

Szekeres Nóra saját bőrén tapasztalta meg, milyen érzés, ha nem tud segíteni a gyermekének. Amikor kisfia, Milu kórházba került, idegenekben kellett megbíznia és úgy érezte, elveszítette az irányítást gyermeke sorsa felett.

„Sosem felejtem el, milyen szörnyű érzés volt Milut a kórházban látni. Bár csak egy napig kellett bent maradnia, örökre belém égett az aggódás, hogy nem tehetek érte semmit! Csak ültem az ágya szélén, fogtam a kezét, bátorítottam, de nem segíthettem neki, hogy kevésbé fájjon” – emlékezett a kellemetlen időszakra a háromgyermekes anyuka.


A csinos műsorvezető mindig is szívesen jótékonykodott, de mióta megtapasztalta, milyen érzés a gyermekét „kiszolgáltatva” látni, idegenektől várni a reményt a gyógyulásra, külön örömmel segít, ha kicsikről van szó. Nemrég a MOM Park jótékonysági rendezvényének fővédnöke volt, ahol a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika kis betegeinek gyűjtöttek már nem használt, de jó állapotú játékokat, könyveket és egyéb kincseket. Az adományozó gyerekek zsákbamacskát kaptak, így lett adományozóból ajándékozott.

„Nagyon örülök az ilyen kezdeményezéseknek, és szívesen állok jó ügyek mellé. Fontosnak tartom, hogy a vállalatok ne csak a háttérben jótékonykodjanak, hanem az embereket bevonva hívják fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra. Segíteni pedig kicsiknek és kicsiben is lehet: például amikor egy kisgyerek a szívének kedves játékot ajándékba adja valaki másnak, akinek sokkal nagyobb szüksége van rá” – emelte ki a csinos műsorvezető.


Az Adni jó! elnevezésű rendezvényen egész napos programok, például arcfestés, bohócok és interaktív foglalkozások várták a gyerekeket. Adományozni pedig még nem késő: az ajándékokat szombatig várják a bevásárlóközpontban található Játékszigetben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 15 kiló a kis vízilólány

    15 kiló a kis vízilólány

    A kis törpe víziló nemcsak elképesztően édes, hanem nagyon különleges is. Az európai állatkertekben 128 egyed él összesen, így volt nagy öröm, amikor a kis csöppség január 20-án a Szegedi Vadasparkban világra jött.

  • Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

    Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

    Fergeteges produkciók, hatalmas poénok, megdöbbentő leleplezések – igazán izgalmasra sikeredett a TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada első adása. A műsorban három szereplő – Szőke Zoltán, Jolly és Vajna Tímea – lepleződött le, akik közül csak Timi kilétét sikerült Ábel Anitáék csapatának eltalálnia, így ők egy ponttal indítanak a vasárnapi adásban, ahol újabb négy szereplő lép majd színpadra.