EUR: 339,47 Ft
CHF: 319,42 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Budapest

Szellősebbé válhat a közlekedés Lipótvárosban

A turistabuszok közlekedéséről szóló megállapodást írt alá Szentgyörgyvölgyi Péter és Dabóczi Kálmán. Az ünnepélyes eseményen Belváros-Lipótváros polgármestere és a BKK Zrt. vezérigazgatója mellett Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes is részt vett. A városvezető azt mondta, hogy az egyezség egy közel fél éves tárgyalási sorozat eredményeképp született meg, amelynek a belvárosi lakosság lesz a legnagyobb haszonélvezője. – A cél, hogy enyhüljön a kerület leterheltsége, ezt segíti például az áprilisban átadott külön buszmegálló az Antall József rakparton – emelte ki.

Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros Önkormányzat polgármestere és dr. Dabóczi Kálmán a BKK vezetője ünnepélyes keretek között megállapodást ír alá a turistabuszok közlekedése kapcsán.

Kezet ráztak – Dabóczi Kálmán, BKK vezérigazgató (balra) és Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros Önkormányzat polgármestere

Dabóczi a döntést úgy kommentálta, hogy az az együttműködési kultúrában egy új fejezetet nyitott, hiszen úgy sikerült összehangolni az álláspontokat, hogy az ne sértse a felek sokszor különböző érdekeit. – Mind a főváros, mind a kerületek véleményét sikerült beépíteni a megállapodásba, talán ez is mutatja a BKK és a helyi vezetés között kialakult jó kapcsolatot – hívta fel a figyelmet a társaság első embere.


Szentgyörgyvölgyi Péter a Lokálnak nyilatkozva már a részletekről is beszélt: a belvárosi polgármester a Nyugati téren beiktatott balra kanyarodó sávot nevezte az egyik legfontosabb változásnak. Szerinte az, hogy a Bajcsy-Zsilinszky útról már direkt módon is ki lehet fordulni a Margit híd irányába, jelentősen enyhíthet Lipótváros tranzitforgalmán. Ennek hatása már nyáron érzékelhető lesz, hiszen az ötlettel a kis utcák zsúfoltsága enyhülni fog – mondta. Az újítást most egy sávon tesztelik, de amennyiben a kihasználtsága indokolni fogja, kiszélesíthetik a pályát. Szentgyörgyvölgyi azt is közölte, hogy a belváros forgalomtechnikájának átgondolása a buszok útvonalát, illetve a trolik megfelelő fordulójának kialakítását is rendezni fogja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.