EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Budapest XIV.kerület

Szemüvegest csak dísznek vittek, és nyertek

Az istvánosok versenyfilmjének egyik jelenete

Az istvánosok versenyfilmjének egyik jelenete

A Szent István Gimnázium csapata nyerte a Nemzeti Színház történetéről szervezett vetélkedőt. A Szemüvegest csak dísznek hoztuk elnevezésű csapat meggyőzte a zsűrit, vagyis Udvaros Dorottya, Rubold Ödön, Mátyássy Bence színművészeket és Ablonczy László újságíró, kritikust, a Nemzeti Színház korábbi igazgatóját. A győztes csapat iskolájába ősszel egy napra “kitelepül” a Nemzeti Színház – adta hírül az MTI. A vetélkedő három internetes fordulóval kezdődött, a döntőbe a hat legjobb  jutott be. Az elődöntők során többek között plakátokat kellett tervezni, ajánlófilmeket és riportokat forgatni, évadtervet készíteni, neves színészek élettörténetét prezentációs formában feldolgozni. A döntőben kreatív feladatok, és elméleti kérdések is várták a diákokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.