EUR: 335,33 Ft
CHF: 315,54 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Sport

Szerbia legyőzte az U20-as válogatottat

A magyar válogatott hosszabbításban 2-1-re kikapott Szerbia csapatától az Új-Zélandon zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság szerdai nyolcaddöntőjében.

Dunedin, 2015. június 4. Mervó Bence (b), miután Magyarország hosszabbításban 2-1-re kikapott Szerbiától a húsz éven aluliak új-zélandi labdarúgó-világbajnokságának nyolcaddöntõjében Dunedinben 2015. június 10-én. (MTI/EPA/John Cowpland)

(MTI/EPA/John Cowpland

A német Bernd Storck együttese Mervó Bence góljával szerzett vezetést az 57. percben és sokáig úgy tűnt, a győri játékos ötödik találata, mellyel a góllövőlista élére ugrott, a nyolc közé jutást jelenti a csoportharmadikként továbbjutott magyaroknak, csakhogy a saját négyesüket hat ponttal megnyerő szerbek a rendes játékidő ráadásában egy szöglet után Saponjic révén egyenlítettek.


A hosszabbításban Talabér 118. percben esett öngóljával a Gajic kiállítása miatt a 91. perctől emberhátrányban futballozó szerbek szerezték meg a győzelmet.

Eredmény, nyolcaddöntő: Szerbia-Magyarország 2-1 (0-0, 1-1, 1-1)


Kiegyenlített küzdelmet hozott a meccs eleje, mindkét csapat szervezetten védekezett és kereste a rést az ellenfél hátsó alakzatán, de többnyire eredménytelenül, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A félidő derekától az igen agresszíven futballozó szerbek kerültek fölénybe, s bár a magyar védelem továbbra is jól állta a sarat, kétszer nagyot kellett védenie Székelynek.

A folytatásra bátrabb játékkal rukkolt elő a magyar csapat és Kalmár nagyszerű egyéni akciójával nagy helyzetbe cselezte magát, majd önzetlenül visszapasszolt Mervónak, akinek így tulajdonképpen csak az üres kapuba kellett lőnie. A magyar vezetés után ismét a szervezett védekezésen és abból indított gyors ellentámadásokon volt a hangsúly. A szerbeknél volt többet a labda, de helyzetig nem jutottak, a magyar kontrák nagyobb veszélyt jelentettek. Amikor már úgy tűnt, hogy sikerült Storck tanítványainak megőrizni a minimális előnyüket, akkor egy szöglet után született fejesgóllal hosszabbításra mentették a meccset a szerbek, akik ugyanakkor egy kiállítás miatt emberhátrányba kerültek.

A ráadásban nem érződött a magyarok létszámfölénye, kiegyenlített játék zajlott a pályán, egyik csapat sem mert kockázatot vállalni. Szinte már a 11-esekre készültek a csapatok, amikor Talabér rosszul ért bele egy beadásba és a lábáról a kapu jobb oldalába hullott a labda, így Szerbia szerencsés körülmények között került a vb legjobb nyolc csapata közé.

“Büszke vagyok a csapatomra, mert nagyszerű mérkőzést játszottunk egy kiváló ellenféllel szemben” – értékelt a mérkőzés után Bernd Storck sportigazgató. “Tudtuk, hogy kevés helyzetünk lesz, és azt is, hogy döntő lesz azok megfelelő kihasználása. Sajnos, ma két nagyon hasonló erősségű csapat mérkőzésén nem sikerült megfelelő eredményt elérnünk” – mondta.

A német szakember hozzátette, ezen a találkozón látszott, mekkora előny, hogy Szerbiában bátran szerepeltetik a legmagasabb szinten a fiatalokat klubjaikban, a magyar szövetség hasonló irányú törekvéseit pedig igazolja, hogy ezen a vb-n a magyar fiatalok is igen magas szinten bizonyították versenyképességüket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek