2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Sport

Sztárfellépőkkel ünnepel a Forma 1-es Magyar Nagydíj

Jubileumi Forma 1-es futamhoz jubileumi koncert is jár. Legalábbis így gondolták a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői, így a zenének legalább akkora szerepe lesz a július 24-26. között rendezendő versenyen, mint azt autók dübörgésének.

Mindezt ma Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport ZRT vezérigazgatója mondta el.


Hungaroring 30 sajtótájékoztató  (Fotó: Máté Krisztián)

A Magyar Nagydíjon sztárparádé lesz a zenei színpadon is (Fotó: Máté Krisztián)

– Óriási büszkeséggel tölt el minket, hogy csak a Monte Carlo-i és a monzai Forma 1-es pályán rendeztek több futamot egymás után, mint a Hungaroringen – mondta el Gyulai Zsolt. – Idén, immár a 30. versenyre készülünk, és ez óriási siker. Miként azt is sikerként értékelem, hogy a magyar nagydíj minden helyzettől függetlenül támogatásra talált mint itthon, mint pedig külföldön. Nem szabad elfelejteni, hogy a Magyar Nagydíj előtti német futamot kivették a versenynaptárból, így biztosan rengetek német érkezik majd a versenyre, de szeretnénk az elmúlt években már megkezdett folyamatot folytatni, azaz szeretnénk minél több magyar szurkolót látni a lelátókon. Úgy gondoltuk, a jubileumi versenyhez jubileumi program dukál, ezért pénteken nagyszabású koncerten vehetnek részt a nézők. A nagy parkolóban felállított színpadon fellép a Beatrice, korunk egyik legnagyobb sikerét elérő új csapata, a Wellhelo, a Magna Cum Laude, és a Charlie és barátai névre keresztelt formáció, azaz Charlie, Somló Tamás, Demjén Ferenc, Lerch istván, Radics Gigi és Tóth Vera.

Gyulay Zsolt hozzátette, a nézőknek a koncertekre nem kell külön jegyet váltaniuk, a futamra szóló belépők érvényesek a jubileumi programra is, de a verseny oldalán kötelező regisztrálni.
– Ennek egy banális oka van: mindössze 10 ezer embert tudunk biztonságosan beengedni a koncertre, így érdemes igyekezni – mondta el Gyulay, aki kiemelte, az érdeklődők utazását is megszervezték, hiszen az Árpád Hídtól a Volánbuszok a koncert idején is járnak majd a Hungaroringre.


– Ezt a névsort bármelyik fesztivál plakátjára ki lehetne írni – kezdte mondandóját Joós István, a Magneoton kiadó ügyvezető-igazgatója. – Most már bevallhatom, hogy először 30 év 30 sztár címmel akartunk gálát szervezni. Felírtunk egy csomó nevet, de rájöttünk, hogy technikailag nem tudnánk megoldani, hogy ennyien fellépjenek. Azt szerettük volna, ha a fellépők nem egy-egy számot játszanak csak, hanem nagyobb zenei blokkokat játszanak majd, így jutottunk el a végső névsorhoz. Úgy gondolom, hogy akik kijönnek a koncertre, nem fognak csalódni, és az ünnepség méltó lesz a 30. Magyar Nagydíjhoz.

Kapcsolódó Cikkek