EUR: 339,36 Ft
CHF: 318,69 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Budapest

Támadnak a pollenek

Rohamosan emelkedik a pázsitfüvek pollenkoncentrációja a levegőben, ezekben a napokban már a nagyon magas szintet is eléri – tudatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán. Arra is kitértek, hogy a csalánfélék virágporának mennyisége is tovább emelkedik, jellemzően a közepes-magas tartományban lesz, de helyenként már nagyon magas is lehet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja szintén emelkedik, elérheti a közepes szintet.

Már elkezdődött a libatopfélék virágzása is, de pollenjükből egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül jelen van még a fenyőfélék, a bálványfa, a hársfa, a bodza, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora, általában alacsony mennyiségben.

Kertészeti egyetem Budai arborétum  (Fotó: Máté Krisztián)

Kertészeti egyetem Budai arborétum (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rollereznél? Engedély kell!

  Rollereznél? Engedély kell!

  Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

 • Ciao, Giro!

  Ciao, Giro!

  Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.