EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Külföld

Terror Dallasban

Az egyesült államokbeli, texasi Dallas rendőrségének központi épületére támadt egy fegyveres férfi helyi idő szerint péntek éjjel. A lövöldözőt, aki robbanóanyagot is elhelyezett az épület közelében, egy rendőrségi mesterlövész lelőtte.

Dallas, 2015. június 13. Rendőrök egy háztömbnyire a tetthelytől 2015. június 13-án, miután hajnalban legalább egy fegyveres tüzet nyitott rendőrökre a texasi Dallas rendőrkapitányság előtt, majd elmenekült. A támadót később meglőtték és elfogták. (MTI/AP/Tony Gutierrez)

Dallas, 2015. június 13.
Rendőrök egy háztömbnyire a tetthelytől 2015. június 13-án, miután hajnalban legalább egy fegyveres tüzet nyitott rendőrökre a texasi Dallas rendőrkapitányság előtt, majd elmenekült. A támadót később meglőtték és elfogták. (MTI/AP/Tony Gutierrez)

Az első helyszíni jelentések még több támadóról szóltak, de a többórás incidens végén a rendőrség már csak egy lövöldözőt említett.


A férfi valóságos golyózáport zúdított a főhadiszállás körzetére. A lövöldözésben számos rendőrautót találat ért, az épületen is több lyukat ütöttek a golyók, de senki nem sebesült meg. Az épületnél elhelyezett két kisebb pokolgép nem robbant fel.

A támadó egy furgonnal elmenekült a főhadiszállástól, majd egy külvárosi parkolóban megállt, és elbarikádozta magát a járműben. Egyebek között azzal fenyegetőzött, hogy robbanóanyag van nála, amelyet be is fog vetni.

A támadás indokaként egyes értesülések szerint azt említette, hogy fiát a rendőrök ok nélkül terroristának bélyegezték és börtönbe vetették. A vele tárgyalásba bocsátkozó rendőröknek azt mondta, hogy James Boulware-nek hívják.

Lelövése után a rendőrök robottal átvizsgáltatták a furgont, majd felrobbantották.

A férfit halottnak nyilvánították, de személyazonosságát egyelőre nem erősítették meg. James Boulware mindazonáltal nem ismeretlen a rendőrség előtt, több ízben vád alá helyezték már erőszakcselekményekért.

A hatóságok kizárták, hogy valamilyen terrorcsoporthoz köthető akcióról lett volna szó.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vermonti szenátor megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében, az első részeredményekből ugyanis az derült ki, hogy több mint 40 százalékos támogatottsággal ő a várható győztese a szombaton Nevadában megtartott demokrata párti jelölőgyűléseknek (caucusoknak).

 • Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni.

 • Koronavírus: egyre több az olaszországi fertőzött

  Mintegy negyvenre emelkedett szombat délre a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, az első olyan európai országban, amelynek saját állampolgárai haltak meg a tüdőgyulladást okozó vírus következtében.