EUR: 335,67 Ft
CHF: 315,64 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Belföld

Tízmilliókból itat a MÁV

Máv, vízosztás

Jut mindenkinek

Idén 20 millió forintot különített el a kánikulával összefüggő vízosztásra a Máv-Start Zrt. – közölte a Lokál megkeresésére az állami cég. Ez az a pénz, amelyből a társaság flakonos vizet kínál az utazóközönségnek az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás idején. Ugyanígy jár még víz műszaki meghibásodások idején, valamint az egyéb helyzetek okozta hosszabb vonatkésésekkor is.

Az ilyen akciókról a vállalat azt közölte, hogy kizárólag jó minőségű, természetes ásványvizet osztanak szét, amelyről közbeszerzési eljárás során gondoskodnak. Lapunk kérdésére, hogy a vasúttársaság kivel kötött keretszerződést ez ügyben, a Máv csupán annyit közölt, hogy egy nagyobb kereskedelmi láncokat is ellátó, minősített ajánlattevőt választottak ki nyertesnek.


A 2015-ös első jelentősebb vízosztás egyébként éppen a héten zárult: a június 11-15. közötti időszakban több mint 65 ezer palack ásványvíz fogyott, megközelítőleg 2,5 millió forint értékben. Vagyis egy üveg víz durván 38 forintjába került a Máv-nak, ez az ár pedig kedvezőnek tűnik. A frissítőhöz a budapesti pályaudvarok mellett még tizenöt vidéki állomáson juthattak hozzá az utasok, így például Zalaegerszegen, Szegeden és Szolnokon is. Ennek kapcsán a cég azt közölte, hogy a jelentősebb forgalmú megállóhelyeket jelölték ki a lebonyolításra, a kör bővítését pedig egyelőre nem tervezik.

Kapcsolódó Cikkek