2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb XIII.kerület

Tovább lakhatnak a fiatalok a fecskelakásban

Jó hír a közös életüket most kezdő pároknak: a kerületi képviselő-testület módosította a fiatal házasoknak, illetve élettársaknak átmeneti lakhatási támogatásról szóló rendeletét.

A csak „fecskelakásként” ismert rendszerben eddig öt évre lehetett lakhatást kapni, ám a mostani, új szabályozás alapján a pályázat útján elnyerhető lakáshasználati időtartam 8 év lett. Azért volt szükség a módosításra, mert a pályázatban az önkormányzat megköveteli lakáshasználat időtartama alatt az lakás elő-takarékossági szerződés meglétét, ugyanakkor az 5 éves időtartam alatt nem képződik annyi tőke, amellyel már saját lakás vásárlásába lehet fogni. Az átmeneti időszak segítése érdekében a fecskelakásban élő fiatal pároknak lehetőséget biztosít az önkormányzat arra, hogy a lakás elő-takarékosságuk felhasználásáig – a rendeletben és a szerződésben meghatározott időszakig – maradhassanak.


lokal_fecskelakas_13ker_2szam

A fiatal párok ebben a Hajdú utcai házban kezdhetik meg közös életüket

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.