EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Belföld

Trill Zsolt: miért halnánk meg a semmiért?

Trill család gyerekekkel  Trill Zsolt és Szûcs Nelli szabadtéri próbaTrill Zsolt a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház alapító tagjaként kezdte a pályáját, majd 7 évet dolgozott Debrecenben a Csokonai Színház társulatában. Két éve a Nemzeti Színház tagja feleségével, Szűcs Nellivel együtt. Zsolt Sárosorosziban, Nelli Tiszaújlakon született. A család már nem Beregszászon él, de rendszeresen járnak haza. Kérdésünkre, hogy ha most otthon lenne, vajon megkapná-e ő is a behívót annak ellenére, hogy két iskolás korú gyermeke van, Trill azt feleli: gondolom, igen.

– A sógoromnak három kislánya van, az unokatestvéremnek most született meg a negyedik gyermeke, mégis besorozták. Ezeknek nincs Isten. Ezek azt csinálnak, amit akarnak – mondta a színész.


Trill Zsolt és Szűcs Nelli a Beregszászi magyar színháznak is tagja maradt, rendszeresen játszanak velük és a falubeliekkel is találkoznak. – Az emberek félnek. A társulatból is jó néhány kollégánkat behívták, Kacsúr Andris is már vagy hármat kapott. Aki teheti, elmenekül. Van, ahol a polgármester is segít, ha tud. Mindenki persze nem jöhet át. Ott vannak a rokonok, a gyerekek, idős szülők, nem lehet őket ott hagyni, teljes családokat sem lehet otthonról kiszakítani, és itt egzisztenciát biztosítani számukra. – mérlegeli a helyzetet a kárpátaljai születésű színész. Trill Zsolt keserűen kérdezte: – Nem értem, miért kell meghalni a semmiért? Mi közünk van nekünk ehhez az egészhez?!

Kapcsolódó Cikkek