EUR: 335,53 Ft
CHF: 315,74 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Program I.kerület

Vári Csontváry

Csontváry1

Gulyás Gábor (balról) és Gyutai Csaba

A Magányos cédrus, a Mária kútja Názáretben, a Sétakocsikázás újholdnál Athénban, a Római híd Mosztárban, illetve az Önarckép című festmény is látható lesz a Csontváry Kosztka Tivadar alkotásaiból július 5-én nyíló kiállításon az egykori Honvéd Főparancsnokság épületében. A Budai Várban az utóbbi évtizedek legteljesebb Csontváry kiállításán a művész Pécsett, illetve az ország más múzeumaiban őrzött festményei mellett magángyűjtemények képei is megcsodálhatja a közönség. A várhatóan az év végéig látogatható, A magányos cédrus – Csontváry géniusza című életmű-kiállítást a Várgondnokság Nonprofit Kft. szervezi.

– Kell, hogy az embernek megadassék a képesség a szép felismerésére, a gyönyörűségre – idézte a kiállítás sajtótájékoztatóján Csontváry Kosztka Tivadar gondolatait Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.


Csontváry képeit 17 teremben és 2 szinten tekinthetik meg az érdeklődők, amelyhez mintegy 1200 négyzetméternyi vendégfal is társul. A kiállítás Mai cédrusok címmel egy kortárs kamaratárlattal is kiegészül, amelyben Bukta Imre, Csurka Eszter, Lugossy László, Galambos Áron, Keserü Ilona, Kis Róka Szabolcs és Szűcs Attila munkái szerepelnek. A december 31-ig látogatható tárlat fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Kapcsolódó Cikkek