2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Budapest III.kerület

Vidáman telik az Óbudai Nyár

Ismét eldörrent az Óbudai Nyár rendezvénysorozat startpisztolya. Az országosan is ismert fesztivál egészen augusztus végéig tart és idén is nagy nevek, változatos programok gondoskodnak a szórakoztatásról.

Sorozatban tizenötödik alkalommal rendezik meg az Óbudai Nyár rendezvénysorozatot. Az Óbudai Kulturális Központ által szervezett esemény idén sem szűkölködik szabadtéri koncertekben, vagy színházi előadásokban, közben pedig olyan fellépők produkcióira látogathat ki a közönség, mint Charlie és a Ghymes együttes, de a tervek szerint Kulka János, Kovács Kati és Malek Andrea is szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A zenei és színházi programok egyébként most is több helyszínen zajlanak, így a Fő téren, a Zichy udvarban, a Kobuci kertben, a Csobánka téren, és a Fellini Római Kultúrbisztróban is.


A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója június 14-én lesz, akkor az Óbudai Korok Fesztiválján Bús Balázs kerületi polgármester mond köszöntőt. Az esemény már tavaly is nagy sikernek örvendett, vagyis nem véletlen, hogy a történelmi korokat megidéző ünnepi felvonulást másodjára is a műsorba iktatták. Sokat ígérő plusz, hogy ezen a napon az Esernyős – Óbudai Kulturális és Információs Ponton az ókor, középkor, barokk és újkor ételeit és italait fogják kínálni.

A hónap végén (június 27-28.) a 250 éves hagyományokra visszatekintő Óbudai Búcsú fogadja a vendégeket. A rendezvény persze sok mindenben eltér az évszázadokkal ezelőtti vigasságtól, azért több fontos momentum változatlan maradt. Persze, a néptáncbemutató, a kirakodóvásár és az utcabálra nem maradhat el.


Az Óbudai Nyár egyik legnagyobb meglepetése a július 4-ei Szimfonikus zenevonat előadás lesz a Zichy udvarban. Itt a ’70-es, ’80-as évek egyik legmeghatározóbb hazai együttese, az LGT slágerei csendülnek fel eddig sosem hallott, egyedi előadásban. A fellépésre Somló Tamás személyében sztárvendég is érkezik majd.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, ez pedig látszik a gyermekeknek összeállított kínálaton: zenél majd az Alma együttes, de rajtuk kívül a Kaláka, a Hahó, a Kolompos és a Szélkiáltó is. Augusztus 11-e pedig a kisgyermekes családok nagy napja, amikor is egy aquincumi kalandozásra nevezhetnek be a mitológiát is kedvelő bátor vállalkozók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.