EUR: 339,89 Ft
CHF: 320,09 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Budapest

Virágozz, Budapest!

Virágágyás, Margitsziget, 13. kerület, szökőkút, körforgalom

A Margitszigeten található. Casino virágágyakat egy sikeres Guinness-rekord-kísérletben több, mint 1000 önkéntes ültette be színes, egynyári növényekkel. A főváros többi pontján szakemberek végezték a munkát, melyet május végére be is fejeztek. A tervezetthez képest kis csúszással végeztek az ültetéssel, az elmúlt hetek gyakori esőzései miatt.

Hetekig tartott, de végre elkészültek a köztéri virágkompozíciók.  A Főkert több mint 260 ezer palántát virágot ültetett el, Budapest látványos pontjain. melyek saját telepükön növesztettek. Az ágyásokba csupa saját nevelésű begóniát, pistikét és kakastaréjfajtát, verbénát, bársonyvirágokat és zsályaféléket ültettek. A cég egyre több dísznövényt is használ, így kasvirágot, kúpvirágot és évelő díszgyertyákat is láthatunk. A motívumokat állítólag a fény ihlette, bár nem mindig derül ki egyértelműen. Az azonban vitathatatlan, hogy egészen szép megoldások születtek. Íme néhány, a leglátványosabbak közül.

 

Virágágyás, Gellért tér, Hotel Gellért, Gyógyszálló

Budapest egyik legnagyobb összefüggő virágágyása a Gellért-hegy déli oldalában található, de a szálló előtt álló díszkút környezete is kivirágosodott.  Nagyobb virágágyak találhatóak még a Vérmezőn, a Városmajorban, a Feneketlen-tónál és a Népligetben is.

 

 

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.