EUR: 335,50 Ft
CHF: 315,65 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Extra

Visszamehet a börtönbe Damu Roland?

Teljesen kiborult Damu Roland idős, nagybeteg édesanyja. Ica néni nem akart hinni a fülének, amikor meghallotta, milyen elképesztő történeteket írt róla fia a botránykönyvében. Ő ugyan állítja, nem fog perelni, a család többi tagja azonban még nem nyilatkozott a jogi lépésekről, ráadásul Vajna Tímea is ügyvédet fogadott, így könnyen lehet, hogy a színész újra hűvösre kerül…

Budapest, 2012. március 20. Damu Roland a Fõvárosi Törvényszéken, ahol erõszakos közösülés és más bûncselekmények miatt jogerõsen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték a sorozatszínészt, valamint 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A bíróság jogerõs döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsõfokú ítéletét, amelyben elsõ fokon hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektõl. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint ismert, Damu nemi erőszak kísérlete és személyi szabadság korlátozása miatt ült börtönben. Áprilisban szabadult, és felesége, Edina segítségével máris könyvet írt, amelyben olyan történetek szerepelnek, ami bármelyik anya szívét összetörné.
“Jött anyámnak egy másik mániája: elkezdett engem verni! Vert reggel, délben és este! Ivott gyógyszerre, apámmal balhézott, aztán engem vert ” – fogalmazott a színész, aki azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy édesanyjának állítólag viszonya volt szomszédjukkal. Ezt is alpári részletességgel taglalta: szívtelen asszonynak állította be édesanyját, aki csak arra vár, hogy a szomszéd daganatos beteg élettársa meghaljon és ő léphessen a helyére.


Ezek után nem meglepő, hogy – az egyébként súlyos beteg – Ica néni teljesen összeomlott. Erről a család egyik közeli hozzátartozója mesélt a Lokálnak.

– Ica nem azért hallgat, mert Rolandnak igaza van, hanem azért, mert nem akarja támadni a saját gyermekét. Szerinte elég az, hogy ő és a lányai tudják az igazságot. Amikor a fia kijött a börtönből, azt hitte minden jóra fordul és újra igazi család lehetnek. Szeretett volna találkozni vele, Roland azonban teljesen elutasító volt. A család egyébként tudta, hogy könyv készül, de azt álmukban nem gondolták volna, hogy ilyeneket ír majd. Azt hitték, hogy a börtönidőszakról és Vajna Tímeáról lesz szó, ehhez képest olyan dolgokról ír, amit szerencsére kevesen hisznek el. Roland lánytestvérei kiállnak édesanyjuk mellett, aki amúgy sincs a legjobb állapotban. Magas a vérnyomása és a szíve sem egészséges, a sok idegeskedés pedig most nem tesz jót neki – magyarázta a neve elhallgatását kérő rokon.


Tököl, 2015. április 6. Damu Roland felesége társaságában a tököli börtön elõtt, ahonnan 2015. április 6-án szabadult. A színész erõszakos közösülés és más bûncselekmények miatt 2011-ben elsõ fokon hat év börtönbüntetést kapott. A Fõvárosi Törvényszék 2012-ben ezt a döntést megváltoztatva jogerõsen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. Jó magaviselete miatt büntetésének egy részét elengedték. MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

Úgy tudjuk, hogy az asszony nem akar perelni, arról viszont nincs hír, hogy a többi családtag tervez-e valamilyen jogi lépést. Dr. Kamarás Péter ügyvédet általánosságban kérdeztük az ügyről és kiderült, hogy Damunak bizony van miért aggódnia.

– Ha a bíróság úgy dönt, hogy nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás történt, annak akár 2 év is lehet a büntetési tétele. Ekkor a feltételes szabadságon lévő elítéltnek a kedvezményét is megszünteti a bíróság – fogalmazott a szakértő. Márpedig Damu másfél éves kedvezménnyel szabadult. Ősszel pedig állítólag megjelenik Damu börtönkönyve is, ami szintén táptalajt adhat majd a pereskedésre…

Kapcsolódó Cikkek

  • Akusztikus elődöntőkkel folytatódik A Dal 2020

    Akusztikus elődöntőkkel folytatódik A Dal 2020

    Akusztikus elődöntőket rendeznek A Dal 2020 műsorsorozatban. A három élő válogató adásból továbbjutott tizennyolc előadó közül most szombaton kilencen lépnek színpadra a Duna Televízióban és a Duna World csatornán látható eseményen.

  • Hatalmas siker a premieren

    Hatalmas siker a premieren

    Ki gondolta volna még 1973-ban, amikor először vitték színpadra Adamis Anna és Presser Gábor szerzők művét, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadást, hogy 2020-ban is szűnni nem akaró tapssal fogják ünnepelni ezeket a kiváló, korszakokon is átívelő, közkedvelt dalokat?