2020. február 25., kedd
Mátyás

Sport

Visszatérne Oscar De La Hoya

A visszatérésen gondolkodik Oscar De La Hoya, minden idők egyik legjobb profi ökölvívója, aki 2009-ben döntött a visszavonulás mellett.

Los Angeles, 2009. április 15. A mexikói származású Oscar DE LA HOYA amerikai profi ökölvívó látható a Los Angeles-i  Staples Centerben tartott sajtóértekezletén 2009. április 14-én, amikor bejelenti visszavonulását. A 36 éves De La Hoya pályafutása során hat különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett. (MTI/EPA/ANDREW GOMBERT)

Los Angeles, 2009. április 15.
A mexikói származású Oscar DE LA HOYA amerikai profi ökölvívó látható a Los Angeles-i
Staples Centerben tartott sajtóértekezletén 2009. április 14-én, amikor bejelenti visszavonulását. A 36 éves De La Hoya pályafutása során hat különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett. (MTI/EPA/ANDREW GOMBERT)

A 42 éves bokszoló az espn.com-nak adott interjújában azt mondta, most 50 százalék az esélye annak, hogy újra ringbe lép.


“Csodálatosan érzem magam, motivált, sikerre éhes és elkötelezett vagyok” – jelentette ki De La Hoya, aki amatőrként 1992-ben olimpiai bajnok volt, 1994 és 2006 között pedig hat súlycsoportban is világbajnoki címig jutott.

A mexikói szülőktől származó, kaliforniai “Golden Boy” pályafutása 45 mérkőzéséből 39-et nyert meg – 30-at kiütéssel – és mindössze hatszor szenvedett vereséget.

A bokszoló most azt mondta, vagy a veretlenül váltósúlyú világbajnok Floyd Mayweather Jr., vagy a kazah középsúlyú vb-győztes Gennagyij Golovkin ellen akar kiállni. Mayweather 2007 márciusában legyőzte De La Hoyát a Boksz Világtanács (WBC) övéért kiírt mérkőzésen.

De La Hoya 2011-ben vallotta be, hogy korábban alkoholproblémákkal küzdött, sőt, eljutott a kokainig és az öngyilkosság gondolatáig is, de a rehabilitációs kezeléseknek köszönhetően megszabadult függőségeitől.

Kapcsolódó Cikkek