EUR: 362,41 Ft
CHF: 342,40 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Egyéb II.kerület

30 éve örömzenélnek a Bolyki fiúk

Bolyki Brothers Jazzy Tower-koncert  Margitszigeti Víztorony ( Fotó: Sáfár Tibor )

Bolyki Brothers Jazzy Tower-koncert Margitszigeti Víztorony

A Dél-budai agglomerációban született Bolyki fiúk ma Budán élnek családjaikkal. Az 5 testvér: Attila, András, Gyuri, Laci és Balázs az anyatejjel szívták magukba az éneklés tudományát, és tapasztalták meg annak lelket felszabadító erejét. A szülői házban természetes volt a közös éneklés, a nagyobbaktól sorra kedvet kaptak a kisebbek. Később mindegyikük tanult zenét, játszott valamilyen hangszeren. András brácsistaként régizenész, Laci fesztiválzenekarozik, Gyuri csellista, de most a Kaposfeszt igazgatójaként dolgozik, Balázsnak gospel kórusa van.

Bolyki Brothers Jazzy Tower-koncert  Margitszigeti Víztorony ( Fotó: Sáfár Tibor )

Bolyki Laci, András, Havas Lajos, Bolyki Gyuri és Balázs

– Attila, a legidősebb fivérünk régen elköltözött innen, ő már a mennyei kórusban énekel, ahol reméljük, egyszer majd mi is csatlakozunk, és újra együtt énekelhetünk – mondta Laci, aki testvéreihez hasonlóan több Bolyki Brothers számnak is szerzője. Balázs, a legfiatalabb Bolyki fiú (aki egyébként a következő Bolyki generációt 4 fiúgyermekkel gyarapította) hozzátette, Attila halála után Havas Lajossal egészült ki a csapat, aki már tiszteletbeli Bolykinak számít.


– Van annak már vagy 30 éve, hogy elkezdtünk nemcsak a magunk örömére énekelni, hanem másoknak is adva ebből. Ez az évad a 30-as szám jegyében zajlik. Akkoriban az a capella éneklés teljesen ismeretlen volt idehaza. Ma sok jó a capella együttes létezik – mesélte András, akinek Sára lánya a Jazzation tagjaként már biztos, hogy énekesként, a jazz műfajban viszi tovább a családi tradíciót. A többi Bolyki fivér-gyerek még nem érte el a pályaválasztási kort, de Gyuri lánya például csellista a Konziban.

Bolyki Brothers Jazzy Tower-koncert  Margitszigeti Víztorony ( Fotó: Sáfár Tibor )

Minden generáció örömmel hallgatja zenéjüket

A Bolykiak 30 év után ma is örömzenélnek. Professzionális tudásukkal, tehetségükkel, kreativitásukkal azt csinálnak a színpadon, amit akarnak. És ebből valahogy mindig valami olyasmi születik, amit egy gyerek, egy felnőtt, egy aggastyán vagy egy szerelmes pár – ha van zenei képzettsége, ha nincs – egyaránt nagy élvezettel hallgat. Nem akarnak mást, mint dicsőíteni, és az ebből fakadó örömben mindenkit részesíteni. Ez a Bolyki fiúk titka. Amit felülről kaptak, nem tartják meg maguknak, hanem adják mindenkinek.


 

Bolyki Brothers Jazzy Tower-koncert  Margitszigeti Víztorony ( Fotó: Sáfár Tibor )

Laci szólózik, András és Balázs összekacsint

Kapcsolódó Cikkek