EUR: 339,50 Ft
CHF: 319,43 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Életmód

5 tuti tipp a pakoláshoz

traveler-748246_1280Sokaknak jelent problémát a kézipoggyászok praktikus bepakolása. Az igen szűkös szabványméretek és szigorú szállítási szabályozások sokszor extra költségeket vonnak maguk után. A Lokál összegyűjtötte a legtutibb cseleket!

 • Érdemes puha táskát ( pl: edzőtáskát) választani kézipoggyásznak, mivel a szabvány bőröndök térfogata adott.
 • Dekorüveges parfümöt ne vigyünk magunkkal nyaralásra! A csomagellenőrző program sokkal nagyobbnak fogja érzékelni a megengedett 100 ml-es limitnél és az ellenőrök nem fogják felengedni a gépre.
 • Visszaúton érdemes megszabadulnunk minden félig üres, egyszerűbb higiéniai termékeinktől, mint például a tusfürdő vagy a fogkrém. Az ellenőrzésnél szinte biztos, hogy  kiveszik a csomagot és átvizsgálják.
 • A súlyhatárt kevesebb esetben figyelik, de a saját kényelmünk érdekében érdemes betartani, mert ha nem férnek el a bőröndök az ülések fölötti csomagtérben, akkor a székek alá pakoltatják a légutaskísérők. Ezzel jelentős terület veszünk el utastársunk lábteréből.
 • Érdemes a ruhákat összegöngyölve elpakolni, mivel kevesebbet helyet foglalnak el, egy-egy rövidebb utazás során.

 

luggage-22901_1280

Kapcsolódó Cikkek

 • Megkezdődött a húsvét előtti böjt

  Megkezdődött a húsvét előtti böjt

  A katolikus hagyomány szerint húsvét mozgó ünnep, ezért minden évben máskor ünnepelik. A böjti időszak a 7. század óta hamvazószerdával kezdődik a keresztény egyházi naptárban. Az idén február 26-án vette kezdetét a húsvétot megelőző 40 napos böjt.

 • Erre jó a keserűsó

  Erre jó a keserűsó

  Nem minden só nátrium-klorid. A keserűsót is ehhez sorolja a közvélemény, azonban itt a magnézium sójáról van szó.

 • Le a foltokkal!

  Le a foltokkal!

  A környezettudatosan élők keresik a megoldásokat, hogyan lehet környezetbarát módon megoldani a szőnyegre került foltok kitisztítását.

 • Nemsokára összeáll a speciális artistaosztály

  Nemsokára összeáll a speciális artistaosztály

  Amint Kína egészségügyileg kockázatmentes ország lesz, megkezdheti a munkát a magyar artista osztály Pekingben – jelentette be Kovács Gábor Dénes képzési igazgató annak apropójából, hogy nemsokára elindul a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ programja, amelyben állami ösztöndíjjal, magyar artistaképző osztály indul Pekingben.