2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Extra

80 millióért árulják Bajor Gizi nyaralóját

Eladó a tragikus sorsú legenda kedvenc kastélya. Bajor Gizi imádta 17 szobás nyaralóját és gyakran töltötte az idejét a Balaton mellett.

Balatonföldvár egyik csendes utcájában áll Bajor Gizi egykori nyaralója. A 11 plusz 6 félszobás, 336 négyzetméteres épületegyüttest 80 millióért árulja tulajdonosa, Bajorics Csaba.


– Kimondottan befektetésként vásároltam az ingatlant. Ennek a patinás épületnek egyszerűen varázslatos hangulata van. Bajor Gizi 1930-tól töltötte itt a nyarakat. Az épületet fel kell újítani, de a történelmi és eszmei értéke így is felbecsülhetetlen. A telek területe 2007 négyzetméter és mellette található egy kisebb erdő is – tette hozzá a tulajdonos. Többen jelentkeztek már, hogy szívesen megvennék a csodás házat, de vagy nem volt elég pénzük vagy csupán csereingatlant tudtak felajánlani. Nem véletlen, hogy többen beleszerettek a nyugalmat árasztó titokzatos házba, hisz Bajor Gizi színésznő létére nem szerette a felhajtást, itt pedig el tudott bújni a kíváncsi tekintetek elől.
“Borzasztóan félek a feltűnéstől” – mondta egyszer. Tragikus halála a huszadik század egyik legnagyobb rejtélye és még a mai napig nem derült ki, hogy mi történt pontosan 1951-ben a színésznő pesti villájában. Feltételezések szerint férje, Germán Tibor föl-orr-gégész halálos adag morfiumot fecskendezett be neki, majd önmagával is végzett. Állítólag a férfi agykéregsorvadásban szenvedett, ezért pszichés problémákkal küzdött. Sajnos az igazság valószínűleg sosem derül ki ezzel kapcsolatban, de Bajor Gizi emléke a színházrajongókban ma is él. Nem csoda, hogy első, eredeti sírkövén ez a felirat állt: “Nézzétek: a halált játszom!”

bajor gizi a pesti villaja udvaran foto_Fortepan bajor gizi4 bajor gizi nyaralo bajor gizi nyaralo2 bajor gizi nyaralo3bajor gizi nyaraloo

Kapcsolódó Cikkek