EUR: 339,35 Ft
CHF: 318,83 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Sport

A Ferencváros ötödször hódította el a trófeát

A Magyar Kupa-győztes Ferencváros 3-0-ra legyőzte a bajnok Videotont a labdarúgó Szuperkupáért kiírt vasárnap esti összecsapáson a székesfehérvári Sóstói Stadionban.

Székesfehérvár, 2015. július 5. A Szuperkupa idei győztese, a Ferencváros labdarúgócsapata a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2015. július 5-én. A Magyar Kupa-győztes Ferencváros 3-0-ra legyőzte a bajnok Videotont a labdarúgó Szuperkupáért kiírt összecsapáson. MTI Fotó: Illyés Tibor

Székesfehérvár, 2015. július 5.
A Szuperkupa idei győztese, a Ferencváros labdarúgócsapata a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2015. július 5-én. A Magyar Kupa-győztes Ferencváros 3-0-ra legyőzte a bajnok Videotont a labdarúgó Szuperkupáért kiírt összecsapáson.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Eredmény:


Ferencváros – Videoton FC 3-0 (2-0)

———————————–


Sóstói Stadion, 3679 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerző: Lamah (20.), Varga R. (26), Somalia (90.)

sárga lap: Nalepa (24., 37.), Nagy D. (69.), Dibusz (85.), illetve Pátkai (65.), Szolnoki (92.)

piros lap: Nalepa (37.)

Ferencváros:

————

Dibusz – Ramírez, Gyömbér, Nalepa, Leandro – Varga R. (Somalia, 60.), Busai, Ugrai (Nagy D. 66.), Nagy Á., Lamah (Haraszti 87.) – Böde

Videoton FC:

————

Danilovic – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Fejes (Koltai, 76.) – Pátkai, Simon Á. – Gyurcsó (Kovács I., 56.), Trebotic, Oliveira – Feczesin (Ivanovski, 36.)

A találkozót a bajnok Videoton kezdte aktívabban, fölényben játszott a székesfehérvári csapat, ám a vezetést mégis a Ferencváros szerezte meg: a 20. percben Busai Attila vitte el a labdát a rosszul helyezkedő Vinícus mellett, s bár lövésébe belekapott Branislav Danilovic, a berobbanó Roland Lamah közelről a kapuba kotorta a labdát.

Hat perccel később aztán egy újabb védelmi hibát használt ki a Ferencváros Varga Roland révén, s a folytatásban is a fővárosiak játszottak veszélyesebben. A 37. percben azonban nagyot változott a meccs képe, miután Michal Nalepa kiállításával megfogyatkozott a Ferencváros.

Ezt követően végig a Videoton támadott, ám nem tudta bevenni a lelkesen védekező Ferencváros kapuját, sőt, a hajrában egy gyors kontrából az FTC végképp eldöntötte a trófea sorsát.

A Ferencváros története során ötödször hódította el a Szuperkupát, ezzel beérte az örökranglistán az eddig egyedüliként vezető Debrecent.

Kapcsolódó Cikkek