2020. február 26., szerda
Géza

Belföld

A hétvégén is marad a kánikula

A hétvégén is folytatódik a napsütéses, nyári idő: csapadék nem várható, több helyen még a leghidegebb órákban is 20 Celsius-fok lehet, vasárnap 35 fokig melegedhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken hajnaltól nagy területen megélénkül a légmozgás, az Alföldön egy-egy erős széllökés is lehet. Kora reggelig a Dunántúlon még lehetnek felhősebb területek, napközben már nagy területen zavartalan napsütésre, száraz időre számíthatunk. Kevés gomolyfelhő inkább csak a Dunántúlon és az ország keleti harmadában képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-20 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél kissé hűvösebb is lehet. A maximumhőmérséklet 31 fok körül alakul.

Szombaton derült időre lehet számítani, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 13-19 fok között valószínű. Napközben 30-34 fokig melegszik a levegő.


Vasárnap felhőtlen, száraz idő lesz. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. A nappali maximumok 32-35 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Kapcsolódó Cikkek