EUR: 338,15 Ft
CHF: 318,54 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Belföld

A megtérülés a fő szempont

 Az új kereskedelmi stratégiáról Tőtös Zsolt, a MOL Magyarország kiskereskedelmi igazgatója nyilatkozott a Lokálnak.
 
Mol benzinkút Fresh Corner megnyitó Fóti út 130 (Fotó: Máté Krisztián)– Véletlen egyezés, hogy a kereskedelmi koncepció meghirdetése a vasárnapi zárva tartás életbe lépésre datálható?
Igen, hiszen a stratégia kialakításán előzetesen majd’ egy évet dolgoztunk, a megvalósítására pedig három évet szánunk. Vagyis nem a vasárnapi zár ihlette az elképzelést.
 
Tíz töltőállomáson tervezik tesztelni a Fresh Corner ötletét, mikor záródhat ez a fázis?
Július végére átadjuk mind a tíz ilyen üzletet, az azt követő három hónapban pedig figyeljük a vásárlók reakcióit. Ezeket értékelve döntünk a Fresh Corner kiterjesztéséről, de egyáltalán nem cél, hogy az összes állomás ebben a formában működjön.  
 
Mennyibe kerül a koncepció teljes megvalósítása?
 A költségek félrevezetőek, hiszen minden kút más és más adottságokkal bír, ezért az igazán mérvadó a megtérülési kalkulációk teljesülése. Itt is jó úton járunk, az egyes üzletekben például a gasztro kategórián belül megduplázódott a forgalom a korábbiakhoz képest.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elhunyt Csukás István

    Elhunyt Csukás István

    Csukás István 83 évesen itt hagyott bennünket és kicsit mindannyian úgy érezzük, mintha árvábbak lennénk nélküle. A meséibe kapaszkodunk, hiszen Süsü, a sárkány, Mirr-Murr kandúr kalandjai, Pom Pom meséi és természetesen a Nagy Ho-ho-ho-horgász örökre velünk marad, az életünk, gyermekkorunk részeként – olvasható az Újszínház Facebook-oldalán.

  • Így búcsúzik Orbán Viktor – Fotó!

    Így búcsúzik Orbán Viktor – Fotó!

    Nyolcvanéves korában elhunyt Göröcs János, az Újpest legendás, olimpiai bronzérmes, 62-szeres válogatott labdarúgója – tudatták a szomoró hírt Újpesti Torna Egylet közösségi oldalán.