EUR: 337,94 Ft
CHF: 318,17 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Sport

A szlovákok ellen kezdünk a hoki vb-n

A magyar jégkorong-válogatott még áprilisban, Krakkóban ezüstérmet szerzett a  divízió 1/A-s világbajnokságon, így 2016-ban ismét az A csoportos világbajnokságon szerepelhet. A cél a bennmaradás, ehhez pedig először a szlovákokat kell majd legyőzni.

A jó eredményért alaposan meg kell dolgozni, hiszen itt már nincs könnyű ellenfél, a sorsolásra talán mégsem lehet panaszunk. A magyar válogatott egymás után nem játszik olyan ellenfelekkel, akik a mi szintünkön a verhető kategóriába tartoznak. A világbajnokságot a papíron sokkal jobb, de az utóbbi években gyengélkedő Szlovákiával kezdjük, majd a következő nap “pihenésnek” jöhet Kanada. Ezután a szintén elkapható Franciaország következik, majd néhány “edzőmeccs” után – sorrendben Finnország, az Egyesült Államok, és Fehéroroszország ellen – a világranglistán hozzánk legközelebb álló Németországgal játszik a csapat. Ez a meccs akár a bennmaradásról is dönthet majd.


Rich Chernomaz szövetségi kapitány már többször bizonyította, hogy szükség esetén képes bizonyos meccseket beáldozni, de a csapatnak még így is nehéz dolga lesz, ha 2017-ben is a legjobbak között akar szerepelni. – Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de ahogy Lengyelországban, úgy Oroszországban is mindent megteszünk majd a jó eredményért. És hogy mi számítana annak? Természetesen ha bennmaradnánk az A csoportban – mondta Chernomaz miután megismerte a szentpétervári menetrendet.

lokal_hoki

A krakkói csoda után a világ legjobbjai ellen játszik a válogatott

Kapcsolódó Cikkek