EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Sport

Babos vegyespárosban is elődöntős

Babos Tímea az osztrák Alexander Peyával az oldalán győzött a vegyespárosok negyeddöntőjében a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.

A viadal honlapja szerint az ötödik helyen kiemelt magyar, osztrák kettős csütörtökön három játszmában múlta felül a másodikként rangsorolt Sania Mirza, Bruno Soares indiai, brazil duót.

Az első, elvesztett szett után a másodikat rövidítésben, 3-0-s hátrányból fordítva nyerték Babosék. A döntő játszmában az elején elvesztette adogatását a magyar, osztrák páros, ám 4:4-nél sikerült egyenlítenie. Az ellenfél 6:5-ös előnyénél két mérkőzéslabdát is hárítottak Babosék, 7:7-es állásnál pedig elvették az ellenfél adogatását. Végül nagy csatában, 2 óra 21 perc alatt megnyerték a találkozót.


“Nagyon nagy meccs volt, eddigi karrierem +legdurvább+ vegyespárosa. Tele fordulatokkal, izgalmakkal. Két meccslabdát hárítottunk, a szervámmal, két elképesztő ponttal. Örülök, hogy két elődöntőt játszhatok Wimbledonban!” – olvasható Babos hivatalos honlapján.

Babosék a négy között a Robert Lindstedt, Anabel Medina Garrigues svéd, spanyol párossal találkoznak.

A magyar játékos egyesben a második fordulóban búcsúzott, női párosban pedig a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán szintén elődöntős. Itt Babosék ellenfele a döntőbe jutásért a másodikként rangsorolt Jelena Vesznyina, Jekatyerina Makarova orosz páros lesz, pénteken 14.00 óra körül.

Eredmény:

vegyespáros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.)-Sania Mirza, Bruno Soares (indiai, brazil, 2.) 3:6, 7:6 (8-6), 9:7

Címkék

Kapcsolódó Cikkek