EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,35 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Extra

Benicio Del Toro lehet a Star Wars új főgonosza

Az Oscar-díjas Benicio Del Torót hívták meg a nyolcadik Star Wars-epizód gonoszának szerepére amerikai sajtóhírek szerint.

Cannes, 2015. május 19. Benicio del Toro Puerto Ricó-i színész a Sicario című filmjének bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatón a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. május 19-én. (MTI/EPA/Pool/Clemens Bilan)

Cannes, 2015. május 19.
Benicio del Toro Puerto Ricó-i színész a Sicario című filmjének bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatón a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. május 19-én. (MTI/EPA/Pool/Clemens Bilan)

Del Toro szeptemberben a Sicario – A bérgyilkos című thrillerben látható a filmvásznon. Ha leszerződik vele a Disney a Star Wars nyolcadik részhez, a Puerto Ricó-i sztár a mások mellett Daisy Ridley, John Boyega és Oscar Isaac alkotta szereplőgárdához csatlakozik, amely már a karácsonykor debütáló Star Wars: Az ébredő erő című hetedik részben is megjelenik.


Hollywoodi hírportálok szerint a Disney Joaquin Phoenixet is megkereste a Del Torónak is kínált szereppel. Egyelőre nem dőlt el, hogy ki játssza a negatív hőst.

Del Toro Steven Soderbergh Traffic című drogdrámájában alakított mellékszerepével nyerte el az Oscar-díjat 2001-ben. Három évvel később ismét jelölték az amerikai filmakadémia díjára a 21 gramm című filmért, 2008-ban pedig ő játszotta el Che Guevarát a marxista forradalmárról készült, Cannes-ban debütált kétrészes Che című életrajzi drámában.


A 48 éves színészt a Sötétségben – Star Trek című sci-fi gonoszának szerepével kapcsolatban is emlegették, ám azt végül Benedict Cumberbatch játszotta el. Del Torót mostanában A galaxis őrzőiben láthatta a közönség.

A Star Wars VIII. rész az űrsaga tervezett folytatásai közül a második. A produkciót Rian Johnson rendezi, aki a Looper – A jövő gyilkosát is jegyezte. A forgatás jövő év elején kezdődik, a bemutató dátumát 2017. május 26-ra tűzték ki.

A Disney egyelőre nem kommentálta a legújabb Star Wars-szereplőválogatásáról szóló híreket.

Kapcsolódó Cikkek