2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb X.kerület

“Bezárt” a Népliget

Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították a Népligetet a múlt szerdai vihar pusztításai miatt. Ezért a planetárium is zárva tart bizonytalan ideig. Az intézmény tájékoztatása szerint a zárva tartás ideje alatt sem csoportokat, sem egyéni látogatókat nem tudnak fogadni, műsorokat nem vetítenek. Szabó József, a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának múlt csütörtöki nyilatkozata szerint a helyreállítás akár heteket vagy hónapokat is igénybe vehet, és a munkálatok több tízmillió forintot emészthetnek fel.

Becslések szerint Budapest szerte 800-1000 köbméternyi fa dőlhetett ki és nagyjából 200 köbméternyi ág szakadhatott le, emiatt több közparkot is részlegesen vagy teljesen lezártak.

Budapest, 2015. július 10. Kidőlt fák és leszakadt ágak a viharkárok miatt katasztrófasújtotta területté nyilvánított fővárosi Népligetben 2015. július 10-én. Az elsődleges becslések szerint 800-1000 köbméternyi fa dőlhetett ki a fővárosban és körülbelül 200 köbméternyi ág szakadhatott le a július 8-ai vihar miatt. A Főkert válságstábot hozott létre a budapesti közparkokban keletkezett károk felszámolására. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Így néz ki a Népliget, több helyen le is van zárva
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.