2020. február 25., kedd
Mátyás

Extra

Caramel: Egy kisfiúnak még örülnék!

Molnár Ferenc Caramel Hazánk sztárjai kiállnak a legális zenefogyasztás mellett  (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Az énekes kislánya születésnapján készül összeházasodni kedvesével, Szilvivel, mégpedig nem is akárhogyan: a lagzi három nemzet hagyományai szerint zajlik majd, hisz Caramel roma származású, Szilvi pedig félig vietnámi, félig magyar. Az esküvő után pedig már nem is várnak sokat a kistestvérrel!

Caramelék esküvője igazi multikulturális élménynek ígérkezik, ami valójában még Caramel számára is tartogat meglepetéseket, hisz a lagzit teljes egészében a húszéves Szilvi és egy esküvőszervező készíti elő. Bár a menyasszonyé a szervezés oroszlánrésze, azért Caramel is jó ideje készül már a nagy napra. Tíz kilótól szeretne megszabadulni augusztus végéig, és ebből jó néhányat leadott már. Az énekes csak annyit kért kedvesétől, hogy a mostanában divatos modern esküvők helyett hagyományos lagziban mondják ki egymásnak a boldogító igent. – Eléggé hagyományos alkatok vagyunk Szilvivel, de a családunknak is fontos, hogy ne feledkezzünk meg a saját gyökereinkről. A lagzin biztos, hogy roma zene fog szólni, ez számomra elengedhetetlen. A keleti hangulat terveink szerint a menüben fog a legjobban dominálni. Számomra az első perctől kezdve az volt a leglényegesebb, hogy Szilvi boldog legyen és örökre megmaradjon az emlékezetében ez a nap. Nekem is az lesz életem legfontosabb pillanata, amikor már hivatalosan is a feleségemnek szólíthatom őt – mesélte a Lokálnak Caramel.


Az esküvőig azonban még van mit csinálni, hisz a lakásukat is át kell alakítani. Bár egyelőre csak apróbb munkálatokat terveznek, hamarosan már a bővítésen is gondolkodniuk kell, hisz az esküvő után hamarosan jöhet a kistestvér is. – Egyelőre csak kisebb átalakítások lesznek, sajnos a lakáshoz nem tudunk hozzáépíteni, így ha többen leszünk, mindenképp költöznünk kell majd. A testvér kérdéssel nem akarunk sokat várni, hogy ne legyen nagy a korkülönbség a gyerekek között, de két-három évig még csak Sophie-ra koncentrálunk. Szívem mélyén persze egy kisfiúnak nagyon örülnék, de ahogy mondani szokták, a lényeg hogy egészséges legyen – mesélte az énekes.

 

Kiáll a legális letöltésért


Caramelt a nyári szezonban számos fellépés várja, többek között az év végi 10 éves jubileumi arénás koncertjére. Mindeközben egy fontos ügy mellett is kiáll, ami magánemberként és előadóként is nagyon fontos számára, és amely forradalmasíthatja a hazai zeneletöltést. – A közelmúltban ismerkedtem meg a Deezer nevezetű applikációval, ahol egyszerűen, szinte fillérekért hozzájuthatunk rengeteg zeneszámhoz. Nagyon fontos, hogy ez a mentalitás egyre jobban elterjedjen, hiszen abszolút elérhető áron válogathatunk sok millió sláger közül. Ez a megoldás nemcsak a befutott zenészeknek, de a feltörekvő tehetségnek is óriási lehetőség a bemutatkozásra – mesélte Caramel.

caramel_hármasbanIlyen hagyományok között válogathatnak Caramelék:

Roma:

– Leánykéréssel kezdődik az esküvő, ami alkudozással folytatódik, ami akár napokig is eltarthat.

– A menyasszonynak kötelező a korona, a násznép ebbe rakja a pénzt a menyasszonytánc alatt.

– Az ara erre az alkalomra felveszi az összes aranyát, ezzel is szimbolizálva családja és az esemény gazdagságát.

– A roma lakodalmak gyakran több napig tartanak.

– Az ifjú pár régebben díszes hintón, manapság luxusautón utazik az esküvőre.

– A házassági fogadalom során egy tányérba sót és kenyeret tesznek, borral meglocsolják, ebből ennie kell a párnak, majd örök hűséget ígérni egymásnak.

– Ha nem sokkal a lagzi előtt elhunyt valaki a családból, tilos a tánc az esküvőn.

– Egy igazi roma lagzi akár 20 millióba is kerülhet.

 Vietnámi

– A menyasszony rózsaszín vagy piros esküvői ruhát visel.

– A vietnámiak nagyon babonások: a nők szinte sosem esküsznek 22, 23, 26 vagy 28 éves korukban, mert szerintük ez szerencsétlenséget okoz.

– Füstölőkkel emlékeznek elhunyt szeretteikre a lagzin, ami különösen fontos lehet Caramel számára, hisz az esküvő előtti napon ünnepelné hétévesen elhunyt öccse születésnapját.

–  A bejáratnál borítékban, névvel helyezik el a nászajándéknak szánt pénzt a rokonok-barátok.

– Az esküvő időpontjának meghatározásában asztrológus segítségét kérik.

–  Egyházi személy nélkül is érvényes egy esküvő, ha egy előre kiválasztott személy köszönti az egybegyűlteket és az ifjú párt.

– A hétfogásos menüből nem hiányozhat a nyárson sült malac vagy a csak gyümölcsből és levélből álló Trau Caut, a sütemények pedig zöld és piros színűek.

– Az ifjú pár egy tea-ceremóniával (dam hoi) köszönti az idős családtagokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Íme az Amberjack legújabb klipje – Videó!

  Íme az Amberjack legújabb klipje – Videó!

  Az egyre ismertebb és népszerűbb Amberjack májusban megjelenő második albumának második dalát mutatta meg a közönségnek az On Your Knees után: A Promised Land egy szerelmes dal lett, de nem hollywoodi értelemben, sokkal inkább „amberjackesen”.

 • Ítélet! Harvey Weinstein bűnös

  Ítélet! Harvey Weinstein bűnös

  Bűnösnek mondta ki hétfőn egy New York-i bíróság esküdtszéke Harvey Weinstein bukott hollywoodi filmmogult nemi erőszak és szexuális támadás vádjában, ám felmentette őt a legsúlyosabb vádpont, a szexuális ragadozóként elkövetett erőszak vádja alól.

 • Pál Dénes: Szeretnénk Panninak egy kistestvért

  Pál Dénes: Szeretnénk Panninak egy kistestvért

  Pál Dénes a Dal 2020 műsorában tűnt fel új dalával, amit kislánya, Panni ihletett. A csodálatos hangú énekes a Lokálnak elmesélte, milyennek érzi az apaságot, és hogy mikor jöhet egy újabb baba.