2020. február 26., szerda
Géza

Életmód

Cicacuccok macskabarátoknak

Mire van szüksége egy lakásban tartott cicának? Természetesen egy saját zugra, ami csak az övé, és ott biztonságban, kényelmesen érezheti magát. A cicusok ráadásul nem akárhová heverednek le: figyeljük meg, hova telepszik le legszívesebben, és helyezzük oda a fekhelyet. Ez lehet egy kibélelt doboz, vagy kosár, de akár trendi “macskanapé” is. Fontos, hogy meleg, puha és a cica méretének megfelelő legyen. Eleinte biztosan szívesen aludna a gazdi mellett, de ha következetesen átpakoljuk a fekhelyére, egy idő után megszokja. Az alom, az etető és itató mellett szerezzünk be játékokat is, hogy ne unatkozzon egész nap. Teleszórhatjuk a lakást mindenféle csörgő-zörgő labdákkal, ezekkel szívesen eljátszogat, és talán a kaparászásra is kevesebb ideje jut. Bár nem ajánlott a macskákat utazásra magunkkal cipelni, mégis előfordulhat, hogy otthon nem tudjuk kire bízni. Ebben az esetben, vagy ha állatorvoshoz visszük, szükségünk lesz egy zárt szállítódobozra. A kocsiban, vagy egyéb járművön sose engedjük szabadon!

Az ilyen puha fészekben ketten is elférnek

Az ilyen puha fészekben ketten is elférnek

Ha van saját kanapéja, nem foglalja el a gazdi helyét

Ha van saját kanapéja, nem foglalja el a gazdi helyét


Kergetős játék, szobaedzéshez

Kergetős játék, szobaedzéshez

Hogy ne unatkozzon egész nap, legyen egy játék kabalája, amivel eljátszhat, és talán a kaparászásra is kevesebb ideje jut.

Legyen egy puha kabalája, amit napközben cincálhat, vagy amikor elfárad,  hozzá bújhat (fotó:pixabay)

Kapcsolódó Cikkek

 • Megkezdődött a húsvét előtti böjt

  Megkezdődött a húsvét előtti böjt

  A katolikus hagyomány szerint húsvét mozgó ünnep, ezért minden évben máskor ünnepelik. A böjti időszak a 7. század óta hamvazószerdával kezdődik a keresztény egyházi naptárban. Az idén február 26-án vette kezdetét a húsvétot megelőző 40 napos böjt.

 • Erre jó a keserűsó

  Erre jó a keserűsó

  Nem minden só nátrium-klorid. A keserűsót is ehhez sorolja a közvélemény, azonban itt a magnézium sójáról van szó.

 • Le a foltokkal!

  Le a foltokkal!

  A környezettudatosan élők keresik a megoldásokat, hogyan lehet környezetbarát módon megoldani a szőnyegre került foltok kitisztítását.

 • Nemsokára összeáll a speciális artistaosztály

  Nemsokára összeáll a speciális artistaosztály

  Amint Kína egészségügyileg kockázatmentes ország lesz, megkezdheti a munkát a magyar artista osztály Pekingben – jelentette be Kovács Gábor Dénes képzési igazgató annak apropójából, hogy nemsokára elindul a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ programja, amelyben állami ösztöndíjjal, magyar artistaképző osztály indul Pekingben.