EUR: 338,01 Ft
CHF: 318,44 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XX.kerület

Családok generációit segítette világra

Dr Jaksi István, Semmelweis nap Jahn Ferenc kórház   (Fotó: Máté Krisztián)

Mandátuma 2020-ig szól a kórháznál, de úgy véli, koránál fogva ezt az öt évet nem biztos, hogy kitölti.

Július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe: ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet ebből az alkalomból idén is kitüntette dolgozóit, köztük dr. Jaksi Istvánt, aki már a kezdetek óta a kórház kötelékébe tartozik.

A főorvos ma már nosztalgikusan tekint vissza a kórházi évekre, hiszen pár éve már nem a főépületben, hanem az Ady Endre utcai szakrendelőben fogadja a betegeket. – Nekünk az az elismerés, ha az emberek újra minket választanak, és bíznak bennünk. Ennyi idő alatt családok generációit ismerhettem meg: van olyan páciensem, akinek már az unokája is hozzám jár vizsgálatra.


Mint mondja, ezt a szakmát csak teljes odaadással lehet végezni. – Mindig szeretettel jöttem, ügyeltem, foglalkoztam az emberekkel.

 

Hüvösvölgyi Ildikó Semmelweis nap Jahn Ferenc kórház   (Fotó: Máté Krisztián)

Hűvösvölgyi Ildikó humoros produkcióval lépett fel az aulában (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

 • Elbúcsúztak a katonák

  Elbúcsúztak a katonák

  -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.