EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb XXI.kerület

Csepel és a gyár története

Ha kedveli az időutazást, érdeklődik Csepel múltja iránt, látogasson el a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény tárlataira, melyek több évtizedes múltra tekintenek vissza. Már a 60-as évektől gyűjtötték a Csepel története szempontjából fontos anyagokat, a kerület emlékeit, helyi érdekességeket. Az összegyűjtött anyagoknak a Királyerdei Művelődési Ház ad otthont, melynek leglátogatottabb állandó kiállítása a Csepel és a gyár története című tárlat. Több, mint 300 négyzetméteren látható a mai XXI. kerület településtörténete az őskortól napjainkig. A kiállítás külön egységét képezi az ország egyik legnagyobb gyárának a története. Az állandó kiállítás ingyenesen látogatható a Szent István út 30. szám alatt szerdán 8 és 14.30, pénteken 14 és 18, szombaton 9 és 13 óra között. Előzetes egyeztetéssel, csoportos látogatás esetén a nyitvatartási időtől eltérő időpontban is látogatható az akadálymentesen is elérhető kiállítás.

Csepel, XXI. kerület, kiállítás, tárlatvezetés

Csepel, XXI. kerület, kiállítás, tárlatvezetés


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.