2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb XXI.kerület

Csepel és a gyár története

Ha kedveli az időutazást, érdeklődik Csepel múltja iránt, látogasson el a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény tárlataira, melyek több évtizedes múltra tekintenek vissza. Már a 60-as évektől gyűjtötték a Csepel története szempontjából fontos anyagokat, a kerület emlékeit, helyi érdekességeket. Az összegyűjtött anyagoknak a Királyerdei Művelődési Ház ad otthont, melynek leglátogatottabb állandó kiállítása a Csepel és a gyár története című tárlat. Több, mint 300 négyzetméteren látható a mai XXI. kerület településtörténete az őskortól napjainkig. A kiállítás külön egységét képezi az ország egyik legnagyobb gyárának a története. Az állandó kiállítás ingyenesen látogatható a Szent István út 30. szám alatt szerdán 8 és 14.30, pénteken 14 és 18, szombaton 9 és 13 óra között. Előzetes egyeztetéssel, csoportos látogatás esetén a nyitvatartási időtől eltérő időpontban is látogatható az akadálymentesen is elérhető kiállítás.

Csepel, XXI. kerület, kiállítás, tárlatvezetés

Csepel, XXI. kerület, kiállítás, tárlatvezetés


Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.