2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb IX.kerület XXI.kerület

A Budapest Parkban búcsúzik a HS7

Húsz év slágereivel búcsúzik a Heaven Street Seven augusztus 1-jén. A Budapest Parkban utolsó alkalommal találkozhat a közönség a zenekarral, amely befejezi két évtizede tartó működését. Az öttagú zenekar idén tavasszal jelentette be, hogy beszünteti működését, a búcsúturné márciusban kezdődött. – Amit megcsinálhattunk együtt, azt megtettük, emiatt döntöttünk úgy, hogy befejezzük működésünket. Ez a húsz év mindannyiunk számára életünk nagyon fontos része volt, gyakorlatilag folyamatosan aktív volt a zenekar. Nincs harag közöttünk, egyszerűen az ideális kreatív működést, amit mi elvárunk magunktól, azt így öten mostanáig tudtuk csinálni – mondta Szűcs Krisztián, a HS7 frontembere az MTI-nek.

Orfű, 2015. június 18. Szűcs Krisztián énekel a Heaven Street Seven együttes koncertjén a Fishing on Orfű fesztivál nulladik napján Orfűn 2015. június 17-én. MTI Fotó: Sóki Tamás


MTI Fotó: Sóki Tamás

A búcsúturnén a nagy slágerek mellett régen elfeledett dalokat vettek elő és mindenütt igyekeztek fellépni, ahol a húsz év alatt emlékezetes élményeket szereztek. A Heaven Street Sevenben Szűcs Krisztián mellett Ábrahám Zsolt gitáron, Takács Zoltán billentyűs hangszereken, Németh Róbert basszusgitáron, Orbán Gyula pedig dobon játszik. A zenekar kilenc sorlemezt készített, az első, a Tick Tock No Fear (még kazettán) 1995-ben, az utolsó, a Felkeltem a reggelt, 2012-ben jelent meg. A zenekar nyert hazai díjakat, többek közt Fonogram-díjat a 2002-es Szállj ki és gyalogolj című lemezért.


A HS7-nek a Hol van az a krézi sráctól és Dél-Amerikától, a Mozduljon, és Mártán át az Ez a szerelemig számos dala vált slágerré.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.