2020. február 17., hétfő
Donát

Egyéb I.kerület

Csók, Csók, itt a Csontváry!

Húszezer látogatót vonzott a Csók István születésének 150. évfordulóján a Várkert Bazár Testőrpalotájában megrendezett, CSÓK, a derűs élet festője című emlékkiállítás. 

– A közel nyolc évtized munkásságából ízelítőt adó tárlatot az ország minden pontjáról érkező festmények gazdagították, nem csak közgyűjtemények, hanem magángyűjtők is kölcsönöztek remekműveket. A leghíresebb festményeken kívül a művész bútorai és személyes gyűjteményének darabjai is megtekinthetők voltak az elmúlt bő négy hónapban a megújult Várkert Bazár Testőrpalotájában – számolt be Rodics Eszter, a Csók150 főszervezője, akitől a Lokál azt is megtudta, az utolsó látogató két tiszteletjegyet kapott ajándékba a Csontváry Kosztka Tivadar életmű kiállításra. A magányos cédrus, Csontváry géniusza című tárlat július 5-étől már látogatható a Honvéd Főparancsnokság épületében.


Várkert Bazár Csók 150 plakáttal

Négy hónap alatt húszezer látogatót hozott a Várbazárba a Csók 150 kiállítás

Csontváry oszk1

A Honvéd Főparancsnokság épületében már Csontváry-festmények várják a látogatókat

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.