EUR: 339,34 Ft
CHF: 318,70 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Életmód

Diétázók, sportolók csodaszere a meggy

Berkenye, 2011. július 11. Egy dolgozó mutatja a begyűjtött meggyet a Berkenye Faluszövetkezet hűtőházában Berkenyén. A bogyósgyümölcsre szakosodott hűtőház termékei főleg külföldre kerülnek. MTI Fotó: Komka PéterA sportolók és karcsúsodni vágyók csodaszere, a konyhában pedig igazi jolly joker. Nyersen remek, frissítő csemege, leve igazi csodaital, a süteményeknek pedig isteni alapanyaga. Vegyük csak az egyszerű, de nagyszerű süppedős meggyest, vagy a feketeerdő tortát. Sültekhez remek szószok, mártások készíthetők belőle, de a gyümölcslevesről és a meggylekvárról, vagy meggyborról se feledkezzünk meg. Most van épp szezonja, és a számtalan fajtájának köszönhetően még hetekig eltarthat a meggydömping. Fogyasztása minden formában nagyon is ajánlott, mert számos pozitív élettani hatása van.

meggy-pixabayMit tesz értünk?


– Regenerálja az izmokat.

– Természetes gyulladáscsökkentő hatású.

– A-vitamin tartalmának köszönhetően regenerálja a légzőszervek nyálkahártyáit.

– Leve az egyik legjobb ellenszere a meghűléses és vírusos légzőszervi betegségeknek, mivel a savanykás

környezetben a vírusok képtelenek megélni, illetve szaporodni.

– Kalcium, kálium és magnézium tartalma együttes erővel hat a szívre és a vérnyomásra.

– Zsírégető, segít a fogyás beindításban.

– B-vitamin és magas élelmirost-tartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, fokozzák az anyagcserét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkigazítás az irodában

  Sminkigazítás az irodában

  Munka közben is felfrissíthetjük a sminkünket és áldozhatunk a szépség oltárán. Íme, néhány tipp az irodai kozmetikára, hiszen a reggel elkészített sminkü bizony nem mindig bírja az egész napi gyűrődést.

 • Hitek és tévhitek a böjti időszakban

  Hitek és tévhitek a böjti időszakban

  Ma van  a nagyböjt első pénteke, a böjti időszak ebben az évben március 6-tól április 18-ig tart. Ez a negyven nap a bűnbánat és a megtisztulás időszaka a keresztényeknél, amellyel Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére, vagyis a Húsvétra készülnek.

 • Ablaktisztítás környezettudatosan

  Ablaktisztítás környezettudatosan

  Tavaszi nagytakarítás idején a nők zöme maga szeret takarítani, mivel azt mondják, hogy így tudni fogják, hogy mi hová kerül. Csak azok vesznek igénybe segítséget, akik nehezen bírják a fizikai munkát.

 • A kávézás története

  A kávézás története

  Több száz éve fogyasztják Európában, hazánkba elsősorban a török uralom idején jutott el a „fekete leves” ivászatának szokása.