2020. február 29., szombat
Elemér

Egyéb VI.kerület

Eladnák a leégett tetőteret

Kodály köröndön leégett palota

Egy év elteltével így néz ki az épület

2014. július 15-én kigyulladt és teljesen megsemmisült a tűzben az 1882–1884-ben felépült, a Kodály körönd 2. (Andrássy út 83-85.) szám alatti műemlék ház tetőszerkezete és harmadik emelete. Azóta egy év telt el és a jelenlegi állapotról közleményt adott ki a ház lakóközössége.

“Küzdelmes év áll mögöttünk: sokan többször is költöztünk, kormos-penészes bútorokat mostunk, rendőrségre, ügyvédekhez jártunk, kerestük, keressük a megoldás útját. Megtörtént a romok eltakarítása, mindenkinek van hol laknia, és kaptunk egy védőtetőt is, amely átmenetileg védi az épület megmaradt részeit a további gyors leromlástól. Bár hűségesen fizette a társasház a magas éves biztosítást, az MKB Biztosító építési tevékenység okozta tűzre hivatkozva nem kíván fizetni, a rendőrség jelenleg is nyomoz, a kormányhivatal viszont már a tűz után nem sokkal kötelezte a tulajdonosokat, hogy három éven belül építsék vissza a műemlék épület tetejét.” – áll a közleményben.


A ház lakói pályázati támogatással hamarosan hozzákezdenek a közművek helyreállításához, és arra is felkészültek, hogy a biztosítóval szemben peres úton érvényesítsék követeléseiket.

“A leggyorsabb és legbiztosabb megoldást a korábban megkezdett és évekkel ezelőtt abbahagyott tetőtér-beépítés megvalósítása jelenti, a közös padlásterünk értékesítésével. Meglepetten tapasztaltuk az élénk befektetői érdeklődést… Az eredményes megvalósítás azonban az összes tulajdonos – beleértve az önkormányzatot és a korábbi károk kialakulásában főszerepet játszó beruházó felszámolóbiztosát – egységes fellépését igényli. Részünkről a szándék megvan, mindent megteszünk a siker érdekében, és reméljük, hogy az épület ismét az Andrássy út és a Kodály körönd díszévé válik.”


andrassypalotalang_05_langlovagok_hu

Hatalmas lángokkal égett a ház fotó:langlovagok.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.