EUR: 338,10 Ft
CHF: 318,65 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb X.kerület

Életveszélyes a kapukkal babrálni!

Zajvédő fal a 17. kerületben  (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Elkészült a zajvédő fal a Zöld pálya utcában.

– A zajszint egészségügyi értéke 65 decibel nappal, és 55 éjszaka. Itt 70-80 között volt – indokolta a fal szükségességét Agócs Zsolt, kertváros képviselője. – Az ellenőrző mérések még hátra vannak, de az biztos, hogy bár lehet hallani a vasutat, messze nem olyan hangos, mint korábban. Nagyon sok lakossági visszajelzés érkezett, főleg köszönőlevelek.


De természetesen, olyanok is akadnak, akik nem örülnek az építménynek. A sín túloldalán lévő ipartelepre sokan a síneken átvágva mentek, most azonban buszra kell szállniuk.

– Eddig sem lett volna szabad erre közlekedniük, ezen a részen nincs gyalogátjáró, ezért életveszélyes – magyarázta Agócs Zsolt, hozzátéve, a méltatlankodók veszélyes megoldással próbálkoznak. – A falban vannak úgynevezett menekülő kapuk, melyeket 300 méterenként kell létesíteni. Ha műszaki hibából fakadóan, vagy baleset miatt megáll a vonat, és le kell szállítani az utasokat, nem lehet a másik sín felé haladniuk, csak védett hely felé. Ezek a kapuk csak a vasút felől nyithatók kilinccsel. Ezeket most kitámasztják, leragasztják, hogy ne lehessen bezárni. Most küzdünk velük, mert életeket veszélyeztetnek a kényelmük miatt, hiszen busszal remekül megközelíthető az ipartelep.


Zajvédő fal a 17. kerületben  (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

A nyitott ajtónál a zaj is nagyobb, de közbiztonsági problémát is felvet. Eddig az volt a gyakorlat, hogy a besurranó tolvajok úgy raboltak ki lakásokat, hogy a sínek másik oldalán megálltak autókkal, így dolguk végeztével el tudtak menekülni. A fallal megnehezítettük a dolgukat, de akik nyitva hagyják a kapukat, az ő kezükre dolgoznak – foglalta össze a képviselő. Tájékoztatása szerint a másik oldalon is épül majd zajárnyékoló fal, a pályafelújítást követően, ez 2020-ig van előirányozva.

Kapcsolódó Cikkek

 • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

 • Elbúcsúztak a katonák

  Elbúcsúztak a katonák

  -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.