EUR: 335,60 Ft
CHF: 316,25 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XIX.kerület

Elintézte a Lokál: leszedték a cipőt

Több mint egy éve éktelenkedett egy pár cipő fűzőjénél összekötve, hanyagul átvetve az Üllői út-Margó Tivadar utca sarkán lévő villanyvezetéken. Az ELMŰ az akkori bejelentésre nem lépett, megkeresésünk másnapján azonban levette a lábbelit.

cipő flickr

Cipőfűző összekötve, feldobva a vezetékre (fotóillusztráció: Flickr)

– Másfél éve lehetett, mikor észrevettük, hogy valaki feldobott egy pár cipőt az Üllői út-Margó Tivadar utca sarkánál lévő villanyvezetékre. Jelentettük az ELMŰ-nek, de nem történt azóta semmi. Mi nem vehettük le, hiszen senki sem kockáztatja az életét, hogy egy magasfeszültségű kábelhez hozzányúljon. Nekik erre megvan az apparátusuk, szakembereik, és ez az ő tulajdonuk – avatott be a részletekbe Kádár Tibor, a helyi választókerület önkormányzati képviselője.


Hozzátette, azóta az óránkénti gyalogos járőrszolgálatnak is köszönhetően a közbiztonság sokat javult, a környékén tapasztalt utcai italozás megszűnt, új cipő nem is került fel a régi mellé.

A Lokál megkereste az ELMŰ-t szerdán. Affelől érdeklődtünk, miért nem cselekedtek az önkormányzat korábbi bejelentésére. Egyáltalán, hozzájuk tartozik-e a kérdéses terület és kábel?

A válasz elmaradt, a probléma viszont megoldódott. Két nappal később mentünk a helyszínre, ám lefényképezni már nem tudtuk a csukát. A szemközti közértben azt a felvilágosítást kaptuk, csütörtökön kiment az ELMŰ, és leszedte a cipőt. Azaz levelünk másnapján cselekedtek, a (költői) kérdés már csak annyi, vajon most jutottak el az ügyintézésben a terület rendezéséig vagy a sajtófigyelem gyorsította fel az eseményeket?

margó

Két nap alatt lekerült a cipő

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.